Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Paradajz školjkice – Dijana Ademovic

0

Paradajz školjkice – ovo je neka moja verzija, spoj novog i starog, jer smatram da je gastronomija nesto vise od pukog kuvanja i da daje mogucnosti do neslucenih granica, da mozemo spojiti nespojivo…

Paradajz školjkice - Dijana Ademovic - Recepti i Kuvar onlineParadajz školjkice - Dijana Ademovic - Recepti i Kuvar online
Paradajz školjkice – Dijana Ademovic – Recepti i Kuvar online
Paradajz školjkice - Dijana Ademovic - Recepti i Kuvar onlineParadajz školjkice - Dijana Ademovic - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Paradajz školjkice – Dijana Ademović - Recepti i Kuvar online

Paradajz školjkice - ovo je neka moja verzija, spoj novog i starog, jer smatram da je gastronomija nesto vise od pukog kuvanja...
Obrok Doručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour 5 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 1 hour 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasika šećera
  • 1 kasika kisele pavlake
  • 300 ml paradajz soka
  • 1 šoljica maslinovog ulja
  • 2 kasicice suvog kvasca

Sastojci za nadev

  • 2 komada paradajza
  • 2 kasicica krem sira nekoliko kašičica, po ukusu
  • bosiljak nekoliko listova svežeg

Za posipanje

  • seme curikota

Za premaz

  • 1 komad jaje

Uputstvo za pripremu

  1. Prosejati brasno, pa mu dodati suve sastojke.
  2. Staviti ulje i pavlaku,a paradajz sok ugrejati, pa umesiti mekanije testo.
  3. Ostaviti da udvostruci zapreminu.
  4. Za nadev iseci paradajz na sitne kockice,odstraniti deo sa semenkama.
  5. Nadoslo testo istresti na radnu povrsinu pa rasuci koru oklagijom, na debljinu malog prsta.
  6. Casom ili modlom vaditi krugove.
  7. Na svaki staviti po kasicicu-dve krem sira,kockice paradajza i nekoliko listica svezeg bosiljka.
  8. Redjati u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti da odmore,taman dok se pecnica ugreje.
  9. Pred pecenje premazati umucenim jajetom i posuti semenom curikota, pa peci u dobro ugrejanoj rerni da fino porumeni.

Beleške

Malo drugaciji ustipci, i sastav i nacin pripreme, ali je ukus izvanredan...

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.