Prebranac – Dijana Popović

Prebranac.

Prebranac, sastojci:

  • 500 gr belog pasulja
  • 500 gr crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 4 suve paprike
  • 5 crvenih pečenih paprika
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašika začinske paprike

Prebranac, priprema:

  • Pasulj očistiti i oprati. Staviti u šerpu i pustiti da vri. Kad provri kuvati 20 minuta.
  • Procediti pasulj i prvu vodu baciti a pasulj oprati pod mlazom hladne vode.
  • Staviti pasulj u šerpu i pustiti da vri 40 minuta.
  • Dok se pasulj krčka pripremiti luk.
  • Luk i praziluk iseckati sitnije.
  • Na malo ulja propržiti luk. Kad luk promeni boju skloniti sa ringle i dodati začinsku papriku promešati i ostaviti da se ohladi.
  • Suve paprike potopiti u mlaku vodu da omekšaju.
  • Jednu suvu papriku iseckati na tanke parčiće. Ostale tri paprike pripremiti za punjenje.
  • Oceđen pasulj staviti u posudu i pomešati sa lukom.
  • Dodati so, biber, suvi začin, pa promešati.
  • Napuniti suve paprike i složiti ih na pasulj. Preko paprika i pasulja staviti iseckanu suvu papriku. Složiti u krug pet pečenih crvenih paprika.
  • Sipati 1,500 ml hladne vode.
  • Posudu fino zatvoriti sa alu folijom. Staviti u rernu na 200 stepeni i krčkati 120 minuta. Pred sam kraj skloniti foliju a temperaturu rerne pojačati na 275 stepeni i pustiti još 10 minuta da se pasulj fino zapeče. Prijatno!

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.