Proja sa povrćem – Kristina Gašpar

0

Proja sa povrćem ili projara – odlučite sami. Tako to biva – kažu da onaj ko nema u glavi ima u nogama… Odete u kupovinu, a ne znate šta vam nedostaje u kuhinji. Mislila sam da imam sve neophodne sastojke za proju – kukuruzno brašno, palentu ili kukuruzni griz.

Najbolji recept meseca
Najbolji recept meseca – Recepti i Kuvar online
Proja sa povrćem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Proja sa povrćem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Međutim, kada sam počela da pripremam sastojke, shvatila sam da su glavni sastojci prisutni u malim količinama.

Proja je po meni zimska hrana, tako da je tokom letnjih meseci vrlo retko pravim. Ali snašla sam se.
Iskoristila sam sve sastojke koje sam imala. Tako je nastala ova proja sa povrćem. Proja se može konzumirati tokom svih obroka – za doručak, uz ručak, za večeru…

Proja sa povrćem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Proja sa povrćem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Proja sa povrćem, sastojci:

  • 1/2 šolje kukuruznog brašna
  • 1/2 šolje palente
  • 1 šolja integralnog speltinog brašna
  • 1 šolja pšeničnog brašna tip 500
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 šolje ulja
  • 4 jajeta
  • 300 g sira
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 1/2 manjeg praziluka
  • mleveni biber po ukusu
    *šolja je od 2 dl
Proja sa povrćem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Proja sa povrćem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Proja sa povrćem, priprema:

  • Sjedinite sve suve sastojke (brašna, palentu, so, prašak za pecivo), dodajte mleko, ulje i jaja koja ste prethodno umutili penasto.
  • Umutite smesu.
  • Dodajte sitno iseckanu papriku, praziluk i rendanu šargarepu.
  • Na kraju umešajte izmrvljeni sir.

Biber možete staviti ako volite, a ako ga ne volite, izostavite ga.

Proja sa povrćem treba da se peče u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko pola sata (dok ne porumeni).

Ukoliko ne volite da eksperimentišete kada su brašna u pitanju, proju možete napraviti na uobičajen način i dodati povrće po izboru.

Proja sa povrćem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Proja sa povrćem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Proja se može pripremati sa raznim povrćem kao što su: šampinjoni, paradajz, tikvice, blitva, zelje, spanać… A možete dodati i rendanu bundevu. Umesto praziluka, može i mladi luk.

Pustite mašti na volju kada je u pitanju kombinacija sastojaka.

Ako odlučite da smanjite količine povrća i sira, dodajte još malo tečnosti.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.