Prpeć, stari, tradicionalni recept.
Prpeć, sastojci:
- 1 kg brašna,
- 1 kašičica soli,
- 10 kašika masti,
- 500 ml vode,
- 800 g sira,
- 4 jajeta.
Prpeć, priprema:
- Sjedinite brašno so pa dodajte postepeno vodu, dve kašike masti i dobro sjedinite.
- Testo podelite na 10 jufki. Svaku jufku razvucite u krug. Premažite mašću i ređajte ih jednu preko druge pa, kada ih sve poređate, ponovo ih razvucite da dobijete jednu koru. Nakon toga, testo urolajte, preklopite na pola i ponovo razvucite u jednu veliku koru.
- Tepsiju podmažite mašću i prebacite testo u nju, tako da prelazi ivice tepsije, a onda testo dobro premažite mašću.
- Sjedinite sir i jaja pa, rasporedite fil. Višak testa koji štrči prebacite preko sira.
- Još malo premažite istopljenom mašću i pecite na 220 °C oko 40 minuta.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!