Prženi beli oslić sa prelivom.
Prženi beli oslić sa prelivom, sastojci:
- 1 kg belog oslića
- po ukusu soli
- po potrebi brašno
- po potrebi ulje za prženje
Preliv za prženu ribu:
- 2 limuna
- malo soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica belog luka
- 3 kašike seckanog peršuna
Prženi beli oslić sa prelivom, priprema
- Ribu očistiti i iseći na komade. Posoliti.
- Svaki komad ribe uvaljati u brašno sa svih strana.
- Na vrelom ulju pržiti ribu sa svih strana dok ne dobije zlatno-žutu boju.
- Stavljati komade ribe na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće.
Preliv za ribu:
- Beli luk i peršun očistiti i naseckati sitno. Posoliti. Dodati limunov sok i ulje. Izmešati.
- Služiti uz prženu ribu.
Vreme pripreme: 60 minuta
Broj osoba: 4
Danijela Žikić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!