Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Punjena paprika – Tatjana Stojanović

0

Punjena paprika na malo drugaciji nacin.

Punjena paprika - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Punjena paprika – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online
Punjena paprika - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Punjena paprika - Tatjana Stojanović

Punjena paprika na malo drugaciji nacin
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 1 hour 30 minutes
Ukupno vreme 2 hours 20 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 15 komada paprika babura ociscena
  • 400 gr šampinjoni sitno seckani
  • 1,5 kg mesano meso mleveno, pola junece pola svinjsko
  • 1 veca glavica crni luk sitno seckan
  • 100 gr pirinac
  • 1 l kuvani paradajz
  • 1 komad jaje
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • začin po ukusu
  • 200 gr dimljena slanina seckana
  • 1 kasika mast
  • 500 ml vode

Uputstvo za pripremu

  1. Iseckati crni luk i dimljenu slaninu. U tiganj za dinstanje staviti mast,pa kada se ugreje dodati luk i slaninu. Nakon pet minuta dinstanja dodati seckane sampinjone. Zaciniti pa dinstati sve zajedno pet minuta. Zatim dodati mleveno meso,zaciniti ako je potrebno jos malo pa dinstati oko deset minuta. Dodati pirinac,izmesati pa skloniti sa rigle. Umesati jedno jaje . Paprike babure ocistiti od semena pa ih napuniti pripremljenom smesom. Poredjati ih u dublji lonac,naliti kuvanim paradajzom i vodom. Staviti da se kuva oko 90 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.