Punjena paprika – Tatjana Stojanović

Punjena paprika na malo drugaciji nacin.

Punjena paprika - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Punjena paprika – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Punjena paprika – Tatjana Stojanović

Punjena paprika na malo drugaciji nacin

  • 15 komada paprika babura (ociscena)
  • 400 gr šampinjoni (sitno seckani)
  • 1,5 kg mesano meso (mleveno, pola junece pola svinjsko)
  • 1 veca glavica crni luk (sitno seckan)
  • 100 gr pirinac
  • 1 l kuvani paradajz
  • 1 komad jaje
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • začin (po ukusu)
  • 200 gr dimljena slanina (seckana)
  • 1 kasika mast
  • 500 ml vode
  1. Iseckati crni luk i dimljenu slaninu.
    U tiganj za dinstanje staviti mast,pa kada se ugreje dodati luk i slaninu.
    Nakon pet minuta dinstanja dodati seckane sampinjone.
    Zaciniti pa dinstati sve zajedno pet minuta.
    Zatim dodati mleveno meso,zaciniti ako je potrebno jos malo pa dinstati oko deset minuta.
    Dodati pirinac,izmesati pa skloniti sa rigle.
    Umesati jedno jaje .
    Paprike babure ocistiti od semena pa ih napuniti pripremljenom smesom.
    Poredjati ih u dublji lonac,naliti kuvanim paradajzom i vodom.
    Staviti da se kuva oko 90 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjena paprika – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.