Punjena vekna hleba – Zorica Stajić

68

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Punjena vekna hleba – ovo je tako ukusno i dekorativno, pa Vam predlažem da svakako spremite i obradujete svoje ukućane…

Punjena vekna hleba - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Punjena vekna hleba – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Punjena vekna hleba – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Punjena vekna hleba – ovo je tako ukusno i dekorativno, pa Vam predlažem da svakako spremite i obradujete svoje ukućane…

  • 1 vekna hleba ((može i bajatog))
  • 100 gr putera (ili margarina, otopljenog)
  • 2 kašike maslinovog ulja (ili suncokretovog ulja)
  • 200 gr kačkavalja
  • 1 glavica crvenog luka (ili crnog luka, mala glavica)
  • 3 čena belog luka
  • soli (po ukusu)
  • origana (po ukusu)
  • susama (po želji)
  • mlevenog bibera (po ukusu)
  • persuna (po ukusu)
  1. Veknu hleba isecite skoro do dna uzdužno i poprečno, tako da dobijete manje kocke. Otopite puter, dodajte ulje, što sitnije seckan crni i beli luk, sitno seckan peršunov list, so, biber i origano. Sve izmešajte. Kačkavalj isecite u tanje listiće i stavljajte po listić u svaki zarezani deo hleba. Potom ceo hleb premažite pripremljenom smesom, po želji pospite susamom i pokrijte folijom.
  2. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 15 minuta, zatim skinite foliju i pecite još pet minuta.
  3. Služite vruće, uzimajući viljuškom ili prstima po komadić hleba.

  4. Uživajte!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.