Punjena vekna hleba – ovo je tako ukusno i dekorativno, pa vam predlažem da svakako spremite i obradujete svoje ukućane…

Punjena vekna hleba – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Punjena vekna hleba – ovo je tako ukusno i dekorativno, pa vam predlažem da svakako spremite i obradujete svoje ukućane…
Punjena vekna hleba, sastojci:
- 1 vekna hleba ((može i bajatog))
- 100 gr putera (ili margarina, otopljenog)
- 2 kašike maslinovog ulja (ili suncokretovog ulja)
- 200 gr kačkavalja
- 1 glavica crvenog luka (ili crnog luka, mala glavica)
- 3 čena belog luka
- soli (po ukusu)
- origana (po ukusu)
- susama (po želji)
- mlevenog bibera (po ukusu)
- persuna (po ukusu)
Punjena vekna hleba, priprema:
- Veknu hleba isecite skoro do dna uzdužno i poprečno, tako da dobijete manje kocke. Otopite puter, dodajte ulje, što sitnije seckan crni i beli luk, sitno seckan peršunov list, so, biber i origano. Sve izmešajte. Kačkavalj isecite u tanje listiće i stavljajte po listić u svaki zarezani deo hleba. Potom ceo hleb premažite pripremljenom smesom, po želji pospite susamom i pokrijte folijom.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 15 minuta, zatim skinite foliju i pecite još pet minuta.
- Služite vruće, uzimajući viljuškom ili prstima po komadić hleba.
- Uživajte!
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!