Punjene sveže paprike – veoma ukusno i dekorativno predjelo. Bilo da papriku filujete prema ovom receptu, ili samo naslažete red sira, pa red paprike, dobićete ukusno predjelo koje će fascinirati sve koji ga vide, ili probaju.
![Punjene sveže paprike - Recepti i Kuvar online 1 Punjene sveže paprike - Recepti i Kuvar online - Pixabay](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/05/colorful-1810_640-150x150.jpg)
Punjene sveže paprike – Recepti i Kuvar online
Punjene sveže paprike – veoma ukusno i dekorativno predjelo. Bilo da papriku filujete prema ovom receptu, ili samo naslažete red sira, pa red paprike, dobićete ukusno predjelo koje će fascinirati sve koji ga vide, ili probaju.
- 4 komada paprike (raznih boja: crvena, narandžasta, zelena, žuta)
- 400 gr sremskog sira (umesto sremskog možete pomešati feta sir sa maslinovim uljem)
- 2 glavice crnog luka (manje)
- 3 čena belog luka
- biber (po ukusu)
- list peršuna (sitno iseckan)
- 100 gr dimljena slanina
- so (po ukusu)
- U srednje zagrejanom tiganju propržiti režnjeve dimljene slanine, dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim ihizvadite na papirni ubrus da se ocede. Kada se slanina ocedi, iseckajte je na sitne komadiće.
- Sitno iseckati crni luk, a beli luk izgnječiti ručnom presom. U sudu za mešanje, crni i beli luk pomešati sa sirom, dodati iseckanu slaninu, mleveni biber i iseckan peršun.
- Filom napuniti paprike i staviti ih u frižider da se ohlade i stegnu. Dobro ohlađene paprike, a neposredno pre služenja, iseći na kolutove i ređati u kombinaciji boja. Prijatno.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!