Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Punjene tikvice – Recepti i Kuvar online

0

Recept za punjene tikvice, uz dodatak soka od paradajza, je deo mediteranske i arapske kuhinje. Takođe, korišćenjem sojinih ljuspica, umesto junećeg mesa, ovaj recept za punjene tikvice, lako se prilagođava vegeterijanskoj ishrani.

Punjene tikvice - Recepti i Kuvar online
Punjene tikvice – Recepti i Kuvar online
Štampanje

Punjene tikvice – Recepti & Kuvar

Recept za punjene tikvice, uz dodatak soka od paradajza, je deo mediteranske i arapske kuhinje.
Obrok Ručak
Kuhinja Grčka, Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 1 hour 15 minutes
Ukupno vreme 1 hour 45 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 komada tikvice
  • 500 gr juneće meso mleveno
  • 60 gr pirinac
  • 1 komad jaje
  • 1 glavica crveni luk
  • 2 kašike peršun svež, iseckan
  • 1 kašika mirođija sveža, iseckana
  • so
  • biber
  • juneći bujon
  • 1 čen beli luk
  • 500 ml sok od paradajza
  • maslinovo ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Tikvice dobro oprati. Odstraniti kraj tikvice, koji je spajao sa stabljikom. Svaku tikvicu prerezati na pola. Pažljivo izdubiti svaku tikvicu, tako da se ne ošteti, ili probuši kora. Očišćene tikvice ostavite 10 minuta u slanoj vodi.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte iseckani crveni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i propržite nekoliko minuta. Na kraju, dodajte pirinač i propržite još nekoliko minuta. Sklonite sa izvora toplote, i ostavite da se malo ohladi.
  3. Masi mesa i pirinča dodajte jedno umućeno jaje i mešajte dok se masa ne izjednači. Zatim dodajte iseckani beli luk i peršun, mirođiju, kao i so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Ovom masom za nadev ispunite sve tikvice.
  4. Sud za pečenje podmažite sa maslinovim uljem. Naređajte punjene tikvice. Dodajte oko 2 dl junećeg bujona (ako nemate, koristite mlaku vodu). Tikvice prelijte sa sokom od paradajza. Po želji, možete dodati nekoliko komada isečenog zrelog paradajza i staviti ih između tikvica. Takođe, po želji, soku od paradaza možete dodati malo cimeta, radi bolje arome.
  5. Peći u rerni na nižoj temperaturi (oko 150 C), oko 1 sat i 15 minuta. Tikvice služiti u velikom dubokom tanjiru, prelivene sokom od paradajza, u kom su se dinstale, a kao prilog, poslužite kiselo mleko.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.