Čorba od leblebija se lako priprema. Predstavlja veoma ukusno i hranljivo predjelo.
Generalno, kao toplo predjelo, ovaj recept je pogodniji za hladne, zimske dane. Služite sveže, toplo, ukrašeno svežim listovima peršuna.
Čorba od leblebija – Recepti i Kuvar online
Čorba od leblebija se lako priprema. Predstavlja veoma ukusno i hranljivo predjelo ili glavno jelo.
- 300 gr leblebije
- 1 čen beli luk
- 1 komad ruzmarin (grančica)
- peršun (grančica)
- 3 kašike maslinovo ulje (ekstra devičansko)
- 2 kašike maslinovo ulje
- so
- biber
- Operite leblebije i potopite ih u hladnu vodu. Leblebije moraju da odstoje u hladnoj vodi minimum 12 sati.
- U zagrejan tiganj dodajte 2 kašike običnog masinovog ulja. Blago propržite usitnjen beli luk i iseckani ruzmarin. Izvadite beli luk i ruzmarin iz ulja. Leblebije dobro ocedite i dodajte ih u ulje i pržite maksimalno 3 minuta.
- Propržene leblebije, prebacite u lonac za kuvanje i prelijte sa dosta vode. Leblebije je potrebno kuvati oko 2,5 sata. Otprilike 10 minuta, pre nego što su leblebije gotove, začinite sa solju i biberom, po ukusu.
- Služite toplo, ukrašeno svežim peršunovim listovima i prelijte eksta devičanskim maslinovim uljem. Po ukusu, možete narendati parmezan, pa se, po ukusu i želji, može dodati čorbi od leblebija.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBA RECEPT. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ovaj recept pripada kategorijima POSNI RECEPTI i VEGETARIJANSKI RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!