Medaljoni.
Medaljoni – Jadranka Blažić
Medaljoni.
- 50 ml belanca
- 150 ml kiselog mleka
- 30 ml maslinovo ulje
- 10 gr prašak za pecivo
- 1 kasika tapioka
- 1 kasika ražano brašno
- 1 kasika ovsenog brasna
- 2 kasike integralnog psenicnog brasna
- so himalajska
- Zamesiti testo od sastojaka. Neka bude dovoljno cvrsto da mozete lepo sa oklagijom da razvijete debljine 1/2cm. Na polovini testa sam rasporedila tanko secen kulen. Stalo je 12 kolutova, a to zavisi od precnika kulena. Preko kulena sam stavljala tanke kolutove mlade mocarele, a preko mocarele opet kolut kulena.
- Sa preostalom polovinom testa sam preklopila sve to pazljivo. Sa casom dovoljno velikog precnika da mogu sa njom vaditi medaljone, pa sam ih vadila i redjala na tepsiju. Odozgo sam namazala sa belancem i posula sa susamom i semenkama suncokreta.
- U testu ima kiselo mleko a punjeni su sa mocarelom. Spada u slozeno jelo ali pojeli smo svako po 3 uz dorucak, tako da nije strasno pojesti jednom u par nedelja. Ja sam dobila tacno 12 medaljona, ali sam od preostalog testa napravila paratha da vidim kako ce izgledati od ovog testa. Prelepo je.
Ako nemate *tapioka, zamenite sa brasnom bez problema.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!