Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Slane palačinke u boji – Kristina Gašpar

0

Slane palačinke, za sve gurmane

Prirodna mineralna voda kao sastojak za slane palačinke u boji – kada se pomenu palačinke, obično se misli na poslasticu. Pored slatkih, pripremaju se i slane palačinke.

Slane palačinke (kao i slatke) mogu biti raznobojne – obojene prirodnim bojama. Kada su prirodne boje i arome u pitanju, imate mogućnost izbora u zavisnosti od željenog ukusa.

Ne zaboravite da oblik i boja daju ukus hrani, ali utiču i na raspoloženje.

Uobičajen način pripreme testa za palačinke je sa mlekom i vodom, najčešće u odnosu 1:1.

Ukoliko nemate mleko, možete ga zameniti mineralnom vodom.

Testo za palačinke pripemljeno sa prirodnom mineralnom vodom ima drugačiji ukus i strukturu u odnosu na testo koje se priprema sa mlekom i običnom vodom.

Prirodni ugljen-dioksid iz mineralne vode će u vašim palačinkama stvoriti sitne mehurice koji prijaju nepcima.

Ukoliko želite da popravite svoje raspoloženje ili obradujete vama dragu osobu, preporuka je da napravite palačinke po sledećem receptu.

Sastojci:

  • 1 veće jaje
  • 1 ravna kašičica šećera
  • 1/3 kašičice soli
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja kisele vode (preporučeni sastojak prirodna mineralna voda Radenska Classic)
  • 3 kašike jogurta
  • 1 kašika ulja
  • po potrebi: kurkuma, aleva paprika, usitnjeno ili mleveno začinsko bilje, kakao.

(Ukoliko se odlučite da ovu količinu podelite na 5 delova, za svaku boju će vam biti potrebno po pola kašičice navedenih začina.)

P.S. Ukoliko se odlučite za bele palačinke, dodajte jednu ravnu kašiku brašna u smesu.

Priprema:

  • Umutite jaje i šećer potom dodajte sve ostale sastojke i dobro umutite testo.
  • Nelepljiv tiganj premažite uljem i pecite palačinke na nižoj temperaturi po nekoliko minuta sa jedno i druge strane.
  • Palačinke treba peći na nižoj temperaturi kako bi zadržale boju, tj. kako ne se ne bi prepekle i potamnele.

Od ovih palačinki možete napraviti slanu tortu. Kao osnovu za fil koristite krem sir ili mešavinu tvrdog sira i pavlake.

U svakom slučaju, imate mogućnost izbora.

Budite maštoviti i uživajte u ovim šarenim palačinkama.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas.

Slane palačinke u boji - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Slane palačinke u boji - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Prirodna mineralna voda kao sastojak slanog kakao hleba >>>

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.