Restovan krompir sa ćufticama – Slađana Šćekić

0

Restovan krompir sa ćufticama – restovani krompir je fantastičan dodatak svakom mesu pa i ćufticama…

Restovan krompir sa ćufticama - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Restovan krompir sa ćufticama – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Restovan krompir sa ćufticama - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Restovan krompir sa ćufticama - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online

Restovan krompir sa ćufticama - restovani krompir je fantastičan dodatak svakom mesu pa i ćufticama...
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

Potrebno je za restovani krompir:

  • 1 kg. krompira Sitno iseckan (na kockice)
  • 1 komad šargarepa veća, sitno iseckana (na kockice)
  • 3 komada crnog luka 2-3 glavice, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka Sitno iseckan
  • 0,5 kašičice bibera Mlevenog
  • 2 kašičice začina 1-2 kašičice
  • 1 kašika crvene paprike

Potrebno za ćuftice:

  • 250 gr pileće belo meso Sitno mleveno
  • 250 gr krompira obarenog i izgnječenog
  • 2 čena belog luka Sitno seckan
  • 1 kašičica začina
  • 0,5 kašičice bibera Mlevenog
  • 1 komad jaja
  • malo suve mirodjije
  • 0,5 kašičice ljute crvene paprike
  • 1 veća šargarepa Izrendana
  • 0,5 kesice praška za pecivo

Uputstvo za pripremu

  1. Krompir očistiti pa ga iseći na male kockice,isto uraditi i sa šargarepom. Staviti krompir i šargarepu da se kuvaju. Kada je krompir kuvan procediti ga od vode...u medjuvremenu iseckati crni i beli luk sitno pa propržiti na malo ulja dodati začine,biber i alevu papriku...kada je luk staklast dodati mu skuvani krompir sa šargarepom. Još malo propržiti i ako je potrebno začiniti...dodati iseckani peršun.Pripremiti i ćuftice: Skuvati krompir pa ga ispasirati zatim ga malo prohladiti. Dodati mleveno belo meso, jaje i sve začine i izrendanu šargarepu. Sve zajedno izmešati. Praviti ćuftice redjati ih na pekač (ili prziti u tiganju) i peći. Pečemo ih oko 15 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.