Restovana džigerica.
Restovana džigerica, sastojci:
- 1 čen belog luka
- aleva paprika, so, biber
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 kg svinjske džigerice
Restovana džigerica, priprema:
- Iseckajte crni luk na što sitnije kockice i na malo masti ga propržite da postane staklast.
- Džigericu koju ste prethodno isekli na malo deblje rezance (da bi bila mekša), bacite na luk i lagano dinstajte samo dok krv ne prestane da se pojavljuje iz džigerice, stavite jedan čen belog luka koji ste samo izgnječili i malo aleve paprike – toliko da budete zadovoljni bojom.
- Slobodno dodajte malo supe, najbolje domaće, ali ni kocka razmućena u vodi nije neprihvatljiva. Na sve to dodajte malo svežeg mlevenog bibera i ručak je gotov.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!