Restovana džigerica – Nada Georgijev-Gačić

Restovana džigerica.

Restovana džigerica, sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • aleva paprika, so, biber
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 kg svinjske džigerice

Restovana džigerica, priprema:

  • Iseckajte crni luk na što sitnije kockice i na malo masti ga propržite da postane staklast.
  • Džigericu koju ste prethodno isekli na malo deblje rezance (da bi bila mekša), bacite na luk i lagano dinstajte samo dok krv ne prestane da se pojavljuje iz džigerice, stavite jedan čen belog luka koji ste samo izgnječili i malo aleve paprike – toliko da budete zadovoljni bojom.
  • Slobodno dodajte malo supe, najbolje domaće, ali ni kocka razmućena u vodi nije neprihvatljiva. Na sve to dodajte malo svežeg mlevenog bibera i ručak je gotov.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Restovana džigerica – Nada Georgijev-Gačić

Recept za restovarnu džigericu, konkurs za najbolji tradicionalni recept 2018. godine

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.