Riblji fileti sa pomfritom – Ana Vuletić

0

Riblji fileti sa pomfritom – čak i oni koji ne vole ribu, uglavnom vole filete od oslića.

Riblji fileti sa pomfritom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Riblji fileti sa pomfritom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Riblji fileti sa pomfritom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Riblji fileti sa pomfritom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Riblji fileti sa pomfritom - čak i oni koji ne vole ribu, uglavnom vole filete od oslića.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna, Malteška
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg belog krompira oljuštenog i iseckanog za pomfrit
  • 1 kg filea oslića
  • 250 gr belog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 čaša piva
  • par kapi limunovog soka
  • ulje
  • 200 gr graska zamrznutog ili svežeg
  • 4 komada paradajza seckanog na kriške
  • 1 kašičica beli luk u granulama/sitno seckan

Uputstvo za pripremu

  1. Oljuštite krompir i iseckajte za pomfrit i uvite u krpu da se prosuši.
  2. U dublji tanjir sipajte brašno. I umočiti svaki file ribe posebno. Bitno je da ceo file bude pokriven brašnom kako bi se smesa u koju umačete naknadno što više zadržala na ribi.
  3. U dublju posudu umešajte 200gr brašna, so, biber i sodu bikarbonu. Postepeno dodajte čašu (200ml) piva u smesu i izmešajte dobro dok se ne sjedini i nema grudvica. Dodajte par kapi limunovog soka. Promešajte još jednom. Ovu smesu možete napraviti i nešto ranije da odstoji pola sata, ali ne pravi mnogo veliku razliku u ukusu. Možete kupiti flašicu piva od 0.33 i popiti ostatak 🙂
  4. Stavite u dublju posudu ulje i zagrejte.
  5. Umačite jednu po jednu ribu u smesu i stavite na vrelo ulje dok ne porumeni. Učinite tako sa svaki parčetom. 6-10 minuta zavisi od debljine filea ribe.
  6. U dubokom ulju ispecite pomfrit dok ne dobije zlatnu boju. Posolite po želji ili samo postavite slanik na sto 🙂
  7. U vodu dodajte grašak, beli luk u granulama, biber i so. Kuvajte oko 15minuta dok ne omekša, ali ne treba da se raspadne.
  8. Paradajz iseckajte na kriške.
    Riblji fileti sa pomfritom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
  9. Poslužite
    Riblji fileti sa pomfritom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Beleške

Ja iskreno volim ovako ribu da ispržim na puteru, pa probajte zavisno od vašeg ukusa.Odlično je poslužiti uz pivo i tartar sos.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.