Riblji fileti sa pomfritom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Riblji fileti sa pomfritom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Riblji fileti sa pomfritom – čak i oni koji ne vole ribu, uglavnom vole filete od oslića.

Riblji fileti sa pomfritom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Riblji fileti sa pomfritom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Riblji fileti sa pomfritom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

fac3

Riblji fileti sa pomfritom – čak i oni koji ne vole ribu, uglavnom vole filete od oslića.

  • 1 kg belog krompira (oljuštenog i iseckanog za pomfrit)
  • 1 kg filea oslića
  • 250 gr belog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 čaša piva
  • par kapi limunovog soka
  • ulje
  • 200 gr graska (zamrznutog ili svežeg)
  • 4 komada paradajza (seckanog na kriške)
  • 1 kašičica beli luk (u granulama/sitno seckan)
  1. Oljuštite krompir i iseckajte za pomfrit i uvite u krpu da se prosuši.
  2. U dublji tanjir sipajte brašno. I umočiti svaki file ribe posebno. Bitno je da ceo file bude pokriven brašnom kako bi se smesa u koju umačete naknadno što više zadržala na ribi.
  3. U dublju posudu umešajte 200gr brašna, so, biber i sodu bikarbonu. Postepeno dodajte čašu (200ml) piva u smesu i izmešajte dobro dok se ne sjedini i nema grudvica. Dodajte par kapi limunovog soka. Promešajte još jednom.
    Ovu smesu možete napraviti i nešto ranije da odstoji pola sata, ali ne pravi mnogo veliku razliku u ukusu.
    Možete kupiti flašicu piva od 0.33 i popiti ostatak 🙂
  4. Stavite u dublju posudu ulje i zagrejte.
  5. Umačite jednu po jednu ribu u smesu i stavite na vrelo ulje dok ne porumeni. Učinite tako sa svaki parčetom.
    6-10 minuta zavisi od debljine filea ribe.
  6. U dubokom ulju ispecite pomfrit dok ne dobije zlatnu boju. Posolite po želji ili samo postavite slanik na sto 🙂
  7. U vodu dodajte grašak, beli luk u granulama, biber i so. Kuvajte oko 15minuta dok ne omekša, ali ne treba da se raspadne.
  8. Paradajz iseckajte na kriške.
    fac2
  9. Poslužite
    fac
Ja iskreno volim ovako ribu da ispržim na puteru, pa probajte zavisno od vašeg ukusa.

Odlično je poslužiti uz pivo i tartar sos.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!