Salata od hobotnica – Ana Vuletić

Ova salata od hobotnica je idealna za tople letnje dane i poprilično lako se sprema. Proces pripreme je isti i za druge morske plodove, samo se vreme kuvanja razlikuje, hobotnici generalno treba najviše vremena da se skuva.

Salata od hobotnica – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Salata od hobotnica – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Salata od hobotnica – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Ova salata od hobotnica je idealna za tople letnje dane i poprilično lako se sprema. Proces pripreme je isti i za druge morske plodove, samo se vreme kuvanja razlikuje, hobotnici generalno treba najviše vremena da se skuva.

  • 1 kg hobotnice
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čen belog luka
  • peršun (seckani)
  • 3 komada krompira
  • 0,5 komad zelene salate
  • cherry paradajza (par komada)
  • maslinovo ulje
  • sirće balsamico (može i obično vinsko)
  • so (prema ukusu)
  • biber (prema ukusu)
  • 1 dl vode (u kojoj se kuvala hobotnica)
  1. Očišćenu hobotnicu stavite da se kuva. Potrebno je oko 45minuta ili dok ne postane mekana tako da nož kroz nju prolazi kao kroz puter.
  2. Dok se hobotnica kuva, iscekajte luk, česnjak i peršun i stavite u posudu u koju ćete dodati ulje i sirće.
  3. Krompir oljuštite i naseckajte na kockice.
  4. Kada je hobotnica skuvana, odvojite 1 dl od vode u kojoj se kuvala, a u ostatak stavite krompir da se skuva.
  5. Hobotnicu dok je topla očistite pod mlazom vode od kožice koliko može i iseckajte na male komadiće i dodajte u posudu sa lukom, peršunom i sirćetom.
  6. U posudu dodajte so i biber po želji.
  7. Kada se krompir skuva, dodajte i njega u posudu i zalite sa 1dl vode koji ste ostavili sa strane. Ukoliko je potrebno jos dosolite i dodajte bibera. Sve to promešajte i ostavite da se hladi.
  8. Posle ovog koraka možete izvaditi i poslužiti salatu od hobotnica, ali ja volim iskreno da je aranžiram na svežu zelenu salatu i da naseckam na sitno cherry pardajz radi lakšeg ukusa. Još jednom po ukusu možete preliti sa maslinovim uljem.
  9. Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Salata od hobotnica – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.