Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Salata od hobotnica – Ana Vuletić

0

Ova salata od hobotnica je idealna za tople letnje dane i poprilično lako se sprema. Proces pripreme je isti i za druge morske plodove, samo se vreme kuvanja razlikuje, hobotnici generalno treba najviše vremena da se skuva.

Salata od hobotnica – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Salata od hobotnica – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Salata od hobotnica – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Salata od hobotnica – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Ova salata od hobotnica je idealna za tople letnje dane i poprilično lako se sprema. Proces pripreme je isti i za druge morske plodove, samo se vreme kuvanja razlikuje, hobotnici generalno treba najviše vremena da se skuva.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg hobotnice
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čen belog luka
  • peršun seckani
  • 3 komada krompira
  • 0,5 komad zelene salate
  • cherry paradajza par komada
  • maslinovo ulje
  • sirće balsamico može i obično vinsko
  • so prema ukusu
  • biber prema ukusu
  • 1 dl vode u kojoj se kuvala hobotnica

Uputstvo za pripremu

  1. Očišćenu hobotnicu stavite da se kuva. Potrebno je oko 45minuta ili dok ne postane mekana tako da nož kroz nju prolazi kao kroz puter.
  2. Dok se hobotnica kuva, iscekajte luk, česnjak i peršun i stavite u posudu u koju ćete dodati ulje i sirće.
  3. Krompir oljuštite i naseckajte na kockice.
  4. Kada je hobotnica skuvana, odvojite 1 dl od vode u kojoj se kuvala, a u ostatak stavite krompir da se skuva.
  5. Hobotnicu dok je topla očistite pod mlazom vode od kožice koliko može i iseckajte na male komadiće i dodajte u posudu sa lukom, peršunom i sirćetom.
  6. U posudu dodajte so i biber po želji.
  7. Kada se krompir skuva, dodajte i njega u posudu i zalite sa 1dl vode koji ste ostavili sa strane. Ukoliko je potrebno jos dosolite i dodajte bibera. Sve to promešajte i ostavite da se hladi.
  8. Posle ovog koraka možete izvaditi i poslužiti salatu od hobotnica, ali ja volim iskreno da je aranžiram na svežu zelenu salatu i da naseckam na sitno cherry pardajz radi lakšeg ukusa. Još jednom po ukusu možete preliti sa maslinovim uljem.
  9. Prijatno.
    Salata od hobotnica – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.