Šapice, stari tradicionalni recepti, mogu se praviti i sa margarinom, ali što bi rekla jedna moja koleginica, mast daje poseban ukus. U pravu je, sa mašću su, barem meni, neuporedivo lepše.
Šapice, stari tradicionalni recepti, sastojci:
- 400 g brašna,
- 100 g griza,
- 2 cela jajeta,
- 200 g svinjske masti,
- 150 g šecera,
- 3 vanilin šecera i
- 1 prašak za pecivo,
- šećer u prahu.
Šapice, stari tradicionalni recepti, priprema:
- Umesiti testo od 400 g brašna, 100 g griza, 2 cela jajeta, 200 g masti, 150 g šecera, 3 vanilin sećera i praška za pecivo.
- Modlice za šapice umakati u brašno, puniti ih sa testom, ali ne do vrha, pošto će prilikom pečenja narasti.
- Peći na 180 stepeni dok ne porumene.
- Ohlađene uvaljati u šecer u prahu.
- Pečene šapice držati u metalnoj kutiji sa poklopcem.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!