Šareni hleb sa peršunom – Ljiljana Stanković

Šareni hleb sa peršunom.

Šareni hleb sa peršunom - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Šareni hleb sa peršunom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Šareni hleb sa peršunom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Šareni hleb sa peršunom.

  • 400 gr mekog belog brašna
  • 100 gr raženog integralnog brašna
  • 100 gr kukuruznog brašna
  • 2,5 dl vode (mlake)
  • 30 gr kvasca
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza persuna
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica origana
  • 70 ml putera
  • 1 komad jaje
  1. Sjediniti mlaku vodu, kvasac, šećer i brašno, te dobro izmešati. Ostaviti na toplom da nadođe. U vanglicu za mešenje sipati sve tri vrste brašna, malo soli, maslinovo ulje i zamesiti testo sa nadošlim kvascem. Dobro umesiti testo i ostaviti da nadođe. Radnu površinu posuti brašnom i sipati nadošlo testo. Istanjiti ga u pravougaonik debljine 1cm. Posebno pripremiti namaz: beli luk očistiti i ispasirati a zatim ga sjediniti sa iseckanim peršunom, origanom, maslinovim uljem i otopljenim puterom. Testo premazati začinskom smesoma potom ga iseći na kvadrate čije dimenzije odgovaraju veličini pravouglog pleha. Kvadrate naslagati jedan na drugi. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njega prebaciti naslagano testo. Premazati umućenim jajetom. Peči u rerni na 200 C oko 40 min.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Šareni hleb sa peršunom – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.