Šareni hleb sa peršunom.
Šareni hleb sa peršunom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Šareni hleb sa peršunom.
- 400 gr mekog belog brašna
- 100 gr raženog integralnog brašna
- 100 gr kukuruznog brašna
- 2,5 dl vode (mlake)
- 30 gr kvasca
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 čena belog luka
- 1 veza persuna
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica origana
- 70 ml putera
- 1 komad jaje
- Sjediniti mlaku vodu, kvasac, šećer i brašno, te dobro izmešati. Ostaviti na toplom da nadođe. U vanglicu za mešenje sipati sve tri vrste brašna, malo soli, maslinovo ulje i zamesiti testo sa nadošlim kvascem. Dobro umesiti testo i ostaviti da nadođe. Radnu površinu posuti brašnom i sipati nadošlo testo. Istanjiti ga u pravougaonik debljine 1cm. Posebno pripremiti namaz: beli luk očistiti i ispasirati a zatim ga sjediniti sa iseckanim peršunom, origanom, maslinovim uljem i otopljenim puterom. Testo premazati začinskom smesoma potom ga iseći na kvadrate čije dimenzije odgovaraju veličini pravouglog pleha. Kvadrate naslagati jedan na drugi. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njega prebaciti naslagano testo. Premazati umućenim jajetom. Peči u rerni na 200 C oko 40 min.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!