Šareni hleb sa peršunom – Ljiljana Stanković

33

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Šareni hleb sa peršunom.

Šareni hleb sa peršunom - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Šareni hleb sa peršunom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Šareni hleb sa peršunom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Šareni hleb sa peršunom.

  • 400 gr mekog belog brašna
  • 100 gr raženog integralnog brašna
  • 100 gr kukuruznog brašna
  • 2,5 dl vode (mlake)
  • 30 gr kvasca
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza persuna
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica origana
  • 70 ml putera
  • 1 komad jaje
  1. Sjediniti mlaku vodu, kvasac, šećer i brašno, te dobro izmešati. Ostaviti na toplom da nadođe. U vanglicu za mešenje sipati sve tri vrste brašna, malo soli, maslinovo ulje i zamesiti testo sa nadošlim kvascem. Dobro umesiti testo i ostaviti da nadođe. Radnu površinu posuti brašnom i sipati nadošlo testo. Istanjiti ga u pravougaonik debljine 1cm. Posebno pripremiti namaz: beli luk očistiti i ispasirati a zatim ga sjediniti sa iseckanim peršunom, origanom, maslinovim uljem i otopljenim puterom. Testo premazati začinskom smesoma potom ga iseći na kvadrate čije dimenzije odgovaraju veličini pravouglog pleha. Kvadrate naslagati jedan na drugi. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njega prebaciti naslagano testo. Premazati umućenim jajetom. Peči u rerni na 200 C oko 40 min.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy