Kada mi kažu: ne štedi na slanom prelivu, onda to izgleda kao da su se prstići upleli u mrežu. Spolja hrskavi, fino rumeni, unutra meki, a beli slani preliv im baš daje taj ukus, zbog koga su često spremani u mojoj kuhinji. Slani prstići.
Slani prstići, sastojci:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 50 ml ulja
- 1 žumance
- 1 belance za premaz nepečenih prstića
Za slani preliv:
- 2 kašike brašna
- 1 kašika soli
- 50 ml vode
Slani prstići, priprema:
- Pripremiti beli slani preliv.
- Brašno so pomešati sa vodom.
- Polovinu brašna sipati u veću posudu.
- Napraviti udubljenje pa staviti so, šećer, suvi kvasac, žumance i sa mlakim mlekom zamesiti testo uz dodatak preostalog testa.
- Testo ostaviti da nadođe.
- Nadošlo testo podeliti na 12 malih loptica iste veličine.
- Loptice valjati da se dobije duži valjak pa spojiti po četiri valjka.
- Dugački valjak iseći na tri dela.
- Premazati sa belancetom i peći 10minuta na 200 stepeni.
- Izvaditi prstiće iz rerne i po njima staviti beli slani preliv, manje ili više po prstićima.
- Vratiti u rernu na 200 stepeni jos 10 minuta.
- Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!