Šnenokle – Jelena Nikolić

Šnenokle, idealna starinska poslastica, kada vam se jede nešto fino, a imate samo mleko, jaja i brašno…

Šnenokle, sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 lmleka
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike prah šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 kašike brašna
Šnenokle - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Šnenokle – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Šnenokle, priprema

  • U 900 ml mleka dodati kasiku šećera i vanilin šećer i prokuvati. Mleko ne sme jako da vri, nego samo lagano da struji.
  • Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg i dodati prah šećer (mutiti 10ak minuta). Kašikom vaditi nokle i spustati ih u vrelo mleko. Kuvati ih 5 sekundi sa jedne strane, pa sa druge. Izvaditi ih u činiju rešetkastom kašikom.
  • Žumanaca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati brašno pa 100 ml mleka. Sipati u vruće mleko u kojem su se kuvale nokle i zakuvati krem. Preliti ga preko nokli.
  • Ostaviti da se ohladi, pa sipati u male činije. Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.