Sos za špagete sa misom – Cvijeta Mesić

Sos za špagete sa misom – Cvijeta Mesić

Sos za špagete sa misom.

www.cvijetamesic.rs

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Sos za špagete sa misom – Cvijeta Mesić

  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica luka (seckana)
  • 1,2 čena belog luka
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 šolja pečurki (isečenih)
  • 5 paradajza (isečenih sitnije)
  • 3 zelene paprike (seckane)
  • Pola šargarepe (rendane ili sitnije isečene)
  • 2 lovorova lista
  • 2 šolje vode
  • 4-5 kašika supenihmisa
  • Malo bibera i bosiljka ili origana
  1. Ugrejati ulje u tiganju, dodati crni i beli luk I kurkumu i dinstati 3-4 minuta. Dodati pečurke, paradajz, paprike i šargarepu i dinstati još nekoliko minuta. Dodati vodu, lovor i kuvati desetak minuta. Umešati miso i začine i kuvati uz često mešanje oko 45 minuta, Ako treba dodati još malo vode. Izvaditi lovor i sos pomešati sa integralnim rezancima, odozgo moze da se narenda parmezan.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Sos za špagete sa misom – Cvijeta Mesić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.