Starinska popara – Vesna Pavlović

Starinska popara.

Starinska popara, sastojci:

  • 300 g starog hleba,
  • 2 l vode,
  • 2 kašičice soli,
  • 100 g domaće svinjske masti,
  • 2 kašike kajmaka,
  • 200 g sira.

Starinska popara, priprema:

  • Hleb iseći na ne previše sitne komade.
  • U šerpu sipati vodu i staviti na vatru. Kad proključa, posoliti, dodati hleb, potopiti i ostavitu da vri 2 mihuta (voditi računa da se hleb ne prekuva).
  • Rešetkastom kašikom izvaditi hleb i staviti u vatrostalnu posudu (pekač ili tepsiju).
  • Preko hleba rasporediti kajmak i sir.
  • Mast zagrejati i preliti preko sira (mast treba da bude dobro zagrejana da se, kad se preliva preko sira, čuje kako „cvrči“).
  • Poparu poslužiti vruću.

SAVET: Popara koju su spremale naše bake. Idealan način kako da utrošite stari hleb, a pritom dobijete ukusan obrok. Prijatno!

Vreme pripreme: 30 minuta
Težina pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 4
Mrsno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Starinska popara – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.