Starinska popara.
Starinska popara, sastojci:
- 300 g starog hleba,
- 2 l vode,
- 2 kašičice soli,
- 100 g domaće svinjske masti,
- 2 kašike kajmaka,
- 200 g sira.
Starinska popara, priprema:
- Hleb iseći na ne previše sitne komade.
- U šerpu sipati vodu i staviti na vatru. Kad proključa, posoliti, dodati hleb, potopiti i ostavitu da vri 2 mihuta (voditi računa da se hleb ne prekuva).
- Rešetkastom kašikom izvaditi hleb i staviti u vatrostalnu posudu (pekač ili tepsiju).
- Preko hleba rasporediti kajmak i sir.
- Mast zagrejati i preliti preko sira (mast treba da bude dobro zagrejana da se, kad se preliva preko sira, čuje kako „cvrči“).
- Poparu poslužiti vruću.
SAVET: Popara koju su spremale naše bake. Idealan način kako da utrošite stari hleb, a pritom dobijete ukusan obrok. Prijatno!
Vreme pripreme: 30 minuta
Težina pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 4
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!