Starinski badem puding

Puding se nije oduvek kupovao u kesicama u supermarketu. Puding je bio domaći proizvod i ponos svake domaćice – starinski badem puding.

Badem puding, sastojci:

  • 125 gr pečenog, oljuštenog badema
  • 125 gr šećera
  • 7 jaja
  • 500 gr šećera
  • zemička
  • mleko
  • puter
Starinski badem puding
Starinski badem puding

Badem puding, priprema:

  • Ispeći i oljuštiti badem, ili kupiti pečeni oljušten badem
  • U tiganju zagrejati šećer dok se ne istopi, ubaciti u njega badem i razliti na hladan tanjir premazan puterom
  • Ostaviti da se ohladi, pa zatim fino izlomiti.
  • U činiji izmešati penasto 7 žumanaca i 500 gr šećera. Dodati jednu ispasiranu zemičku, koju prethodno dobro natopite mleko. Tvrdo ulupati sneg od 7 belanaca i dodati u smesu.
  • Masu nasuti u podmazan kalup za puding, poklopiti i peći u rerni oko pola sata.
  • Kad je puding gotov, posuti ga lomljenim bademom i šećerom.
  • Poslužuje se uz kafe-šato.

Izvor: Kuvar zaboravljenih jela. Objavljeno u informativne svrhe.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.