Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar

0

Starinski domaći hleb možete pripremiti od raznih vrsta brašna. Kombinujte ona koja volite ili ona čiju upotrebu toleriše vaš način ishrane.

Domaći hleb možete obogatiti raznim semenkama po izboru – suncokret, lan, golica… U letnjim mesecima, postupak fermentacije hleba traje kraće nego u zimskim.

Starinski domaći hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Starinski domaći hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Starinski domaći hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Starinski domaći hleb možete pripremiti od raznih vrsta brašna. Kombinujte ona koja volite ili ona čiju upotrebu toleriše vaš način ishrane.
Obrok Doručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 59 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 2 šolje mekog crnog brašna pšeničnog
  • 2 šolje integralnog brasna pšeničnog
  • 2 šolje mekog ražanog brašna
  • 2 kašičice morske soli
  • 2 kašike kima
  • 3 šolje vode

Uputstvo za pripremu

  1. Pripremite staklenu ili porcelansku posudu za "mešenje" hleba.
  2. Izmešajte 3 šolje brašna, 3 šolje vode i 1 kašičicu soli.
  3. Pokrijte posudu i ostavite je na toplom mestu da testo fermentiše 8-12 sati.
  4. Umešajte sve ostale sastojke - "umesite" hleb mikserom (nastavcima za testo) ili varjačom.
  5. Modlu prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje i izlijte testo.
    Starinski domaći hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  6. Upakujte u kesu ili poklopite i držite hleb na toplom mestu, dok duplo ne naraste (od 6-12 sati, u zavisnosti od toga koliko je toplo u prostoriji).
    Starinski domaći hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  7. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta i 10-15 minuta na 170 stepeni.
    Starinski domaći hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Koristite čačakalica test kako biste bili sigurni da je hleb pečen. Pečen hleb izvadite iz modle i držite na drvenoj dasci ili rešetki dok se ne ohladi.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.