Starinski recept za sekelji paprikaš

0
632
Starinski recept za sekelji paprikaš
Starinski recept za sekelji paprikaš
Vreme potrebno za čitanje: < 1 minut

Starinski recept za sekelji paprikaš sa početka 20. veka

Starinski recept za sekelji paprikaš

stew 1771096 640

Starinski recept za sekelji paprikaš sa početka 20. veka

  • 1 kg svinjskog mesa (od buta)
  • 1 glavica crnog luka
  • mast
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so (po ukusu)
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 2 dl kisele pavlaka
  1. Od 1 kg svinjskog buta iseckamo malo veće komadiće nego što je uobičajeno za drugu vrstu perkelta.

  2. U jednoj šerpi udinstamo glavicu luka u masti na žuto uz dodatak jedne kafene kašičice sitne paprike.

  3. Dodajemo meso i dinstamo poklopljeno u početku bez vode par minuta pazeći da ne zagori.

  4. Zatim dolivamo po jednu kutlaču vode kad god se ukuva, sve dok meso ne omekša, što može da potraje i 2 – 3 sata.

  5. Kad meso počne da omekšava tada posolimo, jer inače teže smekša.

  6. Dok se meso zgotovi skuvamo „na meko“ 1 kg kiselog kupusa sa malo vode i dospemo u meso.

  7. Izmešamo, dodajemo 2-3 decilitra pavlake i kuvamo, pazeći da ne bude puno tečnosti.

Izvor: Kuvar zaboravljenih jela, 1914. Objavljeno u informativne svrhe.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!