Starinski recept za sekelji paprikaš

Starinski recept za sekelji paprikaš sa početka 20. veka

Starinski recept za sekelji paprikaš

Starinski recept za sekelji paprikaš sa početka 20. veka

  • 1 kg svinjskog mesa (od buta)
  • 1 glavica crnog luka
  • mast
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so (po ukusu)
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 2 dl kisele pavlaka
  1. Od 1 kg svinjskog buta iseckamo malo veće komadiće nego što je uobičajeno za drugu vrstu perkelta.

  2. U jednoj šerpi udinstamo glavicu luka u masti na žuto uz dodatak jedne kafene kašičice sitne paprike.

  3. Dodajemo meso i dinstamo poklopljeno u početku bez vode par minuta pazeći da ne zagori.

  4. Zatim dolivamo po jednu kutlaču vode kad god se ukuva, sve dok meso ne omekša, što može da potraje i 2 – 3 sata.

  5. Kad meso počne da omekšava tada posolimo, jer inače teže smekša.

  6. Dok se meso zgotovi skuvamo „na meko“ 1 kg kiselog kupusa sa malo vode i dospemo u meso.

  7. Izmešamo, dodajemo 2-3 decilitra pavlake i kuvamo, pazeći da ne bude puno tečnosti.

Izvor: Kuvar zaboravljenih jela, 1914. Objavljeno u informativne svrhe.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Starinski recept za sekelji paprikaš

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.