Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Starinski recept za sekelji paprikaš

Starinski recept sa sekelji paprikaš

0

Starinski recept za sekelji paprikaš sa početka 20. veka

Starinski recept za sekelji paprikaš
Štampanje

Starinski recept za sekelji paprikaš

Starinski recept za sekelji paprikaš sa početka 20. veka

Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 3 hours
Ukupno vreme 3 hours 10 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 1 kg svinjskog mesa od buta
  • 1 glavica crnog luka
  • mast
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so po ukusu
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 2 dl kisele pavlaka

Uputstvo za pripremu

  1. Od 1 kg svinjskog buta iseckamo malo veće komadiće nego što je uobičajeno za drugu vrstu perkelta.

  2. U jednoj šerpi udinstamo glavicu luka u masti na žuto uz dodatak jedne kafene kašičice sitne paprike.

  3. Dodajemo meso i dinstamo poklopljeno u početku bez vode par minuta pazeći da ne zagori.

  4. Zatim dolivamo po jednu kutlaču vode kad god se ukuva, sve dok meso ne omekša, što može da potraje i 2 - 3 sata.

  5. Kad meso počne da omekšava tada posolimo, jer inače teže smekša.

  6. Dok se meso zgotovi skuvamo "na meko" 1 kg kiselog kupusa sa malo vode i dospemo u meso.

  7. Izmešamo, dodajemo 2-3 decilitra pavlake i kuvamo, pazeći da ne bude puno tečnosti.

Izvor: Kuvar zaboravljenih jela, 1914. Objavljeno u informativne svrhe.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.