Štrudla sa makom.
Štrudla sa makom, sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 čaša mlakog mleka, ni toplog ni hladnog,
- 1 čaša vode
- 250 gr masti
- 1 jaje
- kockica kvasca
- 1 dl toplog mleka
- 1 kašičica soli
- 1,5 kašičica šećera
Štrudla sa makom, priprema:
Mak, orasi, višnje, cimet, suvo grožđe, rogač …
- Kockicu kvasca potopiti u malo toplog mleka sa šećerom i malo soli, i kašiku – dve brašna, da ne bude jako gusto ni retko, to da nadođe.
- Kad naraste, sipati u vanglu, izmešati sa brašnom, mlekom, vodom, dodati jaje i mast, pa zamesiti testo. Testo ne sme da bude mnogo čvrsto, već glatko i elastično lako da se mesi i oblikuje.
- Podelite umešenu smesu na 4 dela i oklagijom razvucite kore. Svaku koru filujte po želji i izboru: sa makom, orasima, rogačem, višnjama, rendanim jabukama …
- Preko testa poprskati malo ulja, ili istopljene masti, rasporediti fil i saviti u obliku štrudle i složiti u pleh.
- Ostaviti oko 30 minuta da još malo naraste, a potom peći u zagrejanoj rerni, 30-40 minuta na 200 C
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!