Štrudla sa orasima.
Štrudla sa orasima, sastojci za testo:
- 200 ml mleka,
- 2 jaja,
- 20 g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- korica limuna,
- prstohvat soli,
- 1dl ulja i
- oko 700 g brašna.
Štrudla sa orasima, sastojci za fil:
- 400 g mlevenih oraha
- 8 kašika šećera i
- pola kašičice cimeta.
Štrudla sa orasima, priprema:
- U malo mleka rastopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Dodati ostatak mleka, jaja, koricu limuna, ulje, brašno, so i umesiti testo.
- Ostaviti pokriveno da naraste pa premesiti.
- Testo podeliti na četiri dela.
- Rastanjiti prvi deo testa posuti cimetom, šećerom i orasima. Uviti u rolat. Tako uraditi i sa preostala tri dela testa. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poređati štrudlice.
- Ostaviti desetak minuta da malo odmaraju.
- Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći štrudlu, samo pazite da se ne prepeče.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!