Štrudla sa sirom – sir koji se topi u ustima daje savršen ukus štrudli. Hrskava spolja, mekana unutra. Dobar predlog za ketering.
Štrudla sa sirom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Štrudla sa sirom – sir koji se topi u ustima daje savršen ukus štrudli. Hrskava spolja, mekana unutra. Dobar predlog za ketering.
- 4 komada jaja
- 0,5 kasicice soli
- 1 casa jogurta
- 500 gr kore za gibanicu
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 dl ulja
- 50 gr griza
- 300 gr sira
- 20 gr laneno seme
- Odvojiti zumanca od belanaca.Prvo umutite belanca u cvrst sam pa postepeno dodavajte zumanca.Smanjite brzinu miksera pa dodajte so,ulje,griz i prasak za pecivo.Kore podeliti na dva dela da bi ste dobili dve strudle.Svaku koru premazite sa 3-4 kasika fila
- Na zadnju koru izmrvite bogato sir.Uvijte u strudlu istavite u pleh za pecenje.Postupak ponoviti i sa drugom polovinom kora.Malo fila sacuvajte za odozgo.
- Premazite obe strudle i pospite lanenim semenom.Pecite na 200 C dok ne porumene.Uzivati u hrskavom ukusu slane strudle.
- Prijatno.
Da Vam se pohvalim da sam zahvaljujuci Vašem portalu naučila da pravim dekorativnu mašnu.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!