Svekrvine pihtije – Sandra Marković

Svekrvine pihtije – jako ukusne pihtije koje pripremam na svekrvin nacin 🙂

Svekrvine pihtije – Sandra Marković

Svekrvine pihtije, Sandra Marković

  • 4 sirove svinjske nogice
  • 1 suva svinjska kolenica
  • 3 sirova svinjska repa
  • 6 l vode
  • 1 veza zeleni
  • 1 list lorbera
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 1 kašika ravna soli
  • 10 zrna bibera
  • 7 češnja belog luka
  • mleveni biber

Svekrvine pihtije, Sandra Marković

  • U lonac od 10 l staviti oprane nogice, repove i kolenicu, naliti vodom i pustiti da lagano provri, a zatim odstranjivati penu dok je ima.
  • Kada prestane da peni, u lonac dodati očišćenu zelen, lorber, crni luk, so i biber i 2 češnja belog luka. Nastaviti sa kuvanjem na laganoj vatri, polupoklopljeno.
  • Kada se posle 5 sati kuvanja meso odvoji od kostiju, lonac skinuti sa vatre i pokupiti svu masnoću koja se nalazi na površini supe.
  • Supu procediti, dosoliti po ukusu, pa dodati 5 češnja veoma sitno seckanog belog luka i malo mlevenog bibera.
  • Meso i kožice odvojiti od kostiju i rasporediti ih po tanjirima, a zatim ih pažljivo preliti proceđenom supom i staviti na hladno mesto da se upihtija.
  • Prijatno!

Sandra Marković

Prvobitno objavljeno: 12.02.2015.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Svekrvine pihtije – Sandra Marković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.