Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić

Losos pečen u rerni – kada god sam u mogućnosti da pecam ili kupim svežu ribu koristim svaku priliku za to. Ovaj put naleteh na svežeg lososa i evo kako sam ga spremila sa rezultatom zadovoljnih ukućana.

Losos pečen u rerni, sastojci:

  • 1 kom svežeg lososa
  • 4 češnja belog luka
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • začinsko bilje
  • 1 limun
  • aluminijumska folija
Svež losos pečen u rerni - Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni - Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni - Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić

Losos pečen u rerni, priprema:

  • Ribu ocistiti iznutrice dobro ukoliko vam to nisu ucinili u radnji  i sastrugati krljusti.
  • Ukoliko imate vestinu i potrebne nozeve mozete iseci filete ukoliko nemate nemojte da pokusavate jer cete samo upropastiti lososa koji je delikatan.
  • Ja nemam pa pecem celu pa onda odvajam naknadno filete.
  • Meni po velicini cela riba nije mogla da stane u pleh pa sam je isekla na pola i ocistila.
  • Potom sam u cinijicu umutila maslinovo ulje,nagnjecen beli luk, persun, limunov sok, zacin.
  • Postavila sam dva sloja aluminijumske folije na pleh kako sokovi ne bi procureli i ne bih morala da se bakcem pranjem pleha 🙂
  • Potom postavila ribu i premazala jednako svuda spolja i unutra mesavinom u maslinovom ulju.
  • Preklopila jos jednom folijom i stavila da se pece na 180c oko 30 minuta.
  • Losos se brzo sprema i riba je generalno gotova po starom pravilu kad pobele oci.
  • Potom sam skinula foliju i pekla jos nekih 10minuta na 250c.
  • Dok je riba topla izvadite glavnu kost pazljivo i potom nozem odvojte od koze filete. I dalje ce se zadrzati koske koje su dovoljno velike da ih uocite i uklonite.
  • Posluzite toplu jer losos ako se servira hladan kao i svaka riba se isusi. Ukoliko zelite da posluzite kasnije umotajte u aluminijumsku foliju dok je jos topla.
  • Prijatno.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.