Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić

Recept za svežeg lososa pečenog u rerni

0

Losos pečen u rerni – kada god sam u mogućnosti da pecam ili kupim svežu ribu koristim svaku priliku za to. Ovaj put naleteh na svežeg lososa i evo kako sam ga spremila sa rezultatom zadovoljnih ukućana.

Losos pečen u rerni, sastojci:

  • 1 kom svežeg lososa
  • 4 češnja belog luka
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • začinsko bilje
  • 1 limun
  • aluminijumska folija
Svež losos pečen u rerni - Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni - Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni - Ana Vuletić
Svež losos pečen u rerni – Ana Vuletić

Losos pečen u rerni, priprema:

  • Ribu ocistiti iznutrice dobro ukoliko vam to nisu ucinili u radnji  i sastrugati krljusti.
  • Ukoliko imate vestinu i potrebne nozeve mozete iseci filete ukoliko nemate nemojte da pokusavate jer cete samo upropastiti lososa koji je delikatan.
  • Ja nemam pa pecem celu pa onda odvajam naknadno filete.
  • Meni po velicini cela riba nije mogla da stane u pleh pa sam je isekla na pola i ocistila.
  • Potom sam u cinijicu umutila maslinovo ulje,nagnjecen beli luk, persun, limunov sok, zacin.
  • Postavila sam dva sloja aluminijumske folije na pleh kako sokovi ne bi procureli i ne bih morala da se bakcem pranjem pleha 🙂
  • Potom postavila ribu i premazala jednako svuda spolja i unutra mesavinom u maslinovom ulju.
  • Preklopila jos jednom folijom i stavila da se pece na 180c oko 30 minuta.
  • Losos se brzo sprema i riba je generalno gotova po starom pravilu kad pobele oci.
  • Potom sam skinula foliju i pekla jos nekih 10minuta na 250c.
  • Dok je riba topla izvadite glavnu kost pazljivo i potom nozem odvojte od koze filete. I dalje ce se zadrzati koske koje su dovoljno velike da ih uocite i uklonite.
  • Posluzite toplu jer losos ako se servira hladan kao i svaka riba se isusi. Ukoliko zelite da posluzite kasnije umotajte u aluminijumsku foliju dok je jos topla.
  • Prijatno.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.