Teleće šnicle punjene karfiolom, spremite ih brzo i lako pomoću našeg recepta.
Teleće šnicle možete pripremiti i ranije, i držati u frižideru, do trenutka pečenja na gril tiganju, ili roštilju. Vrlo često glavno jelo u mediteranskoj i italijanskoj kuhinji.
Teleće šnicle punjene karfiolom – Recepti i Kuvar online
Teleće šnicle punjene karfiolom, spremite ih brzo i lako pomoću našeg recepta.
- 4 komada teleće šnicle
- 1 komad karfiol (srednje veličine)
- jaje
- so
- biber
- maslinovo ulje
- 1 čen beli luk
- prezle
- 1 veza peršun
- Teleće šnicle izlupati na jako tanko.
- Karfiol srednje veličine skuvati u slanoj vodi. Kad je karfiol skuvan, propasirati ga kroz sito. Masi karfiola dodati so, biber, malo prezli, jedno jaje, sitno iseckan list peršuna. Beli luk ispasirati kroz presu za beli luk i dodati masi. Masu dobro promešati i ostaviti da odstoji pola sata.
- Šnicle malo posoliti sa spoljne strane, a sa unutrašnje premazati masu karfiola. Šnicle umotati i krajeve zakačiti čačkalicama.
- Zagrejati gril tiganj. Podmazati ga sa vrlo malo maslinovog ulja. Šnicle peći 10-15 minuta dok ne porumene sa svih strana. Pre serviranja skinite čačkalice. Služiti toplo, ukrašeno lišćem svežeg peršuna.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!