Torta sa malinama i čokoladom

RECEPT PRIPREMILAJelena Nikolić

Torta sa malinama i čokoladom.

Sastojci:

  • 12 belanaca
  • 3 žumanceta
  • 12 kašika šećera
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 6 kašika brašna

Za vanil fil:

  • 9 žumanaca
  • 9 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 5 kašika brašna
  • 400 ml mleka
  • 250 g margarina
  • 100 g mlevenog keksa (plazme)
  • 150 g Neskvik čokolade

Za fil sa malinama:

  • 200 g šlaga
  • 270 ml mleka
  • 300 g malina (zamrznutih)
I još:
  • 150 g šlaga
  • 300 ml mleka

Priprema:

  • 4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam. Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u pleh (30 x 25 cm), obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.
  • Umutiti žumanca, dodati brašno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice. U 300 ml mleka usuti šećer i vanilin šećer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kašicu, mešati da se zgusne (može se i izmiksati kad je skuvana).
  • Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.
  • Zatim umešati i mlevenu plazmu i sitno seckanu čokoladu.
  • Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline.
  • Na tacnu staviti koru i filovati. Prvo staviti vanil fil (polovinuukupne količine) zatim fil sa malinama (polovinu ukupne količine), pa drugu koru, preostali vanil fil, preostali fil sa malinama i završiti trećom korom.
    Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, da se ohladi i stegne. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti je. (ili na neki drugi nacin, po želji).
  • Iseći i poslužiti. Uživajte u ukusu!

Napomena: Tortu sam pravila po Minjinom receptu za Kidy tortu, ali sa nekim malim izmenama. Stavila sam Neskvik čokoladu, vanilin šećer i malo veću količinu šlaga u fil sa malinama. I stavila sam 250g margarina, a možete i 125g maslaca i 125 g margarina. Umesto neskvik čokolade, može bilo koja mlečna sa mlečnim punjenjem.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.