Tradicionalni recept za šareni kuglof – Verica Poznanović

Tradicionalni recept za šareni kuglof.

Tradicionalni recept za šareni kuglof, sastojci:

  • 3 jaja,
  • 200 gr šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • 250 ml ulja,
  • 100 gr suvog grožđa,
  • 375 ml mleka,
  • 450 gr brašna,
  • 1 kesica praška za pecivo i
  • 4 kašike kakao praha.

Tradicionalni recept za šareni kuglof , priprema:

  • Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, mleko, suvo grožđe, brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti. Celokupnu masu podeliti na dva dela i u jedan deo dodati kakao i dobro izmešati.
  • Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Sipati kašikom svuda po dnu tamnu masu, 3 do 4 kašike, pa, onda, preko toga sipati svetlu masu i tako ponavljati dok se sve ne potroši.
  • Uključiti rernu na 180°C (to uradite kada počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem, rerna će se zagrejati) i peći kuglof oko 45 do 50 minuta. Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić – pečen je.
  • Ostaviti kuglof u kalupu da se ohladi.
  • Kuglof možete preliti sa istopljenom čokoladom ili samo posuti šećerom u prahu.
  • Odnosno ukrasite po ukusu!

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tradicionalni recept za šareni kuglof – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.