Turska štrudla – malo drugačija štrudla, odličan, kaloričan ručak ili večera, odlučite sami…
Turska štrudla – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Turska štrudla – malo drugačija štrudla, odličan, kaloričan ručak ili večera, odlučite sami…
- 6 listova kore za pitu
- 500 gr junećeg mesa (mlevenog)
- 1 komad crveni luk
- 1 komad crvena paprika
- 0,5 kašičice mlevena paprika
- 2 dl soka od paradajza
- 3 dl jogurta
- 2 dl pavlake
- 1 komad jaje
- ulje
- belog luka u prahu (malo)
- so
- mešavina začina (po ukusu)
- Na malo ulja propržiti crveni luk i papriku a zatim dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propžiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi.
- Kada je meso napola gotovo, sipati sok od paradajza, dodati mlevenu papriku i začine po ukusu.
- Nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne ispari.
- Skloniti sa vatre i ohladiti.
- Uzeti tri kore za pitu pa po njima rasporediti malo fila, tako da se potroši polovina fila i naslagati ih jednu preko druge. Zatim ih pažljivo urolati, a dobijeni rolat iseći na parčad širine oko 4cm. Na isti način napraviti još jedan rolat i iseći ga na parčad.
- Odgovarajući pleh pouljiti pa u njemu poslagati parčad rolata tako da budu okrenuti vertikalno sa presekom nagore.
- Posebno umutiti jogurt, pavlaku, beli luk, jaje i začine po ukusu. Ovom smesom preliti rolnice.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200C dok ne porumene.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pite, kliknite na link: PITE RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!