Turska testenina – Javorka Filipović

Turska testenina – jako neobična i zanimljiva kombinacija.

Turska testenina - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Turska testenina – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije

Turska testenina – Javorka Filipović

Turska testenina – jako neobična i zanimljiva kombinacija.

  • 200 gr testenina (po izboru)
  • 1 komad crni luk
  • 200 gr junetina (mlevena)
  • 1 komad tikvica (veća)
  • 1 kašičica slatka začinska paprika
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje

PRELIV:

  • 300 gr grčki jogurt
  • 1 čen beli luk
  • peršunov list (po želji)
  • maslinovo ulje
  1. Prvo se pripremi preliv. Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno iseckani beli luk da zamiriše. Dodati ga u jogurt, dodati sitno iseckan peršunov list, so i biber po ukusu. Preliv ostaviti u frižideru da se ohladi dok pripremite ostalo.
  2. Dok se testenina kuva, na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk, dodati mleveno meso i pržiti dok ne promeni boju. Začiniti slatkom paprikom i dodati izrendanu tikvicu te sve zajedno prodinstati još 5 minuta i začiniti po ukusu.
  3. Testeninu procediti, preliti mesom i po vrhu dodati preliv od jogurta.
Poslužiti toplo. Ovo je mera za 2 osobe.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Paste, kliknite na link: PASTE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Turska testenina – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.