Uskršnja gnezda – Suzana Mitić

0
488
Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Uskršnja gnezda – dekorativno i ukusno testo! Možda nekome posluži kao dodatna inspiracija za neka svoja gnezda!

Uskršnja gnezda – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Uskršnja gnezda – dekorativno i ukusno testo! Možda nekome posluži kao dodatna inspiracija za neka svoja gnezda!

  1. Kvasac razmutiti sa mlakim mlekom,dodati šećer i kašiku brašna i pustiti par minuta da krene kvasac.U odgovarajićoj posudi staviti jaje,žumance,soli,mast,suvi kvasac i isipati nadošli kvasac.Zamesiti testo postepeno dodajući brašno.Zamešeno testo podeliti na dva jednaka dela i u jednom delu staviti čokoladu u prahu.Mesiti dok se testo ne izjednači.Ostaviti ga da se udvostruči.
  2. Nadošlo testo premesiti i razviti oklagijom krug na oko 5 mm debljine.Krug razviti i od jednog i drugog dela.Istom čašom vaditi krugove.Jedan svetliji deo premazati đžemom pa staviti drugi krug suprotne boje koga ste pre toga točkićem za testo presekli na 8 delova ,kao za kiflice ali ne do kraja testa.
  3. Kad je jedan krug preko drugog onda zavrnite one presekle delove da izgleda kao gnezdo ili latica cveta.Na sredinu stavite kockicu čokolade ili ostavite prazno da ako želite možete staviti jaje.
  4. Belance umutiti viljuškom i premazati ivice gnezda.Postupak ponoviti dok ne potrošite sve sastojke.
    Ostaviti ih 10 minuta da krenu i peći na 200 C dok ne porumeni.
  5. Testo je dekorativno i vrlo ukusno.
    Prijatno.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!