Uskršnja gnezda – Suzana Mitić

Uskršnja gnezda – dekorativno i ukusno testo! Možda nekome posluži kao dodatna inspiracija za neka svoja gnezda!

Uskršnja gnezda – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Uskršnja gnezda – dekorativno i ukusno testo! Možda nekome posluži kao dodatna inspiracija za neka svoja gnezda!

  • 1 komad jaje
  • 1 komad žumance
  • 3 kašike šećera
  • 200 gr masti
  • 250 ml mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 0,5 kašičice soli
  • 2 kašike čokolade (u prahu)
  • 100 gr čokolade
  • 600 gr brašna
  • 5 kašika dzema
  1. Kvasac razmutiti sa mlakim mlekom,dodati šećer i kašiku brašna i pustiti par minuta da krene kvasac.U odgovarajićoj posudi staviti jaje,žumance,soli,mast,suvi kvasac i isipati nadošli kvasac.Zamesiti testo postepeno dodajući brašno.Zamešeno testo podeliti na dva jednaka dela i u jednom delu staviti čokoladu u prahu.Mesiti dok se testo ne izjednači.Ostaviti ga da se udvostruči.
  2. Nadošlo testo premesiti i razviti oklagijom krug na oko 5 mm debljine.Krug razviti i od jednog i drugog dela.Istom čašom vaditi krugove.Jedan svetliji deo premazati đžemom pa staviti drugi krug suprotne boje koga ste pre toga točkićem za testo presekli na 8 delova ,kao za kiflice ali ne do kraja testa.
  3. Kad je jedan krug preko drugog onda zavrnite one presekle delove da izgleda kao gnezdo ili latica cveta.Na sredinu stavite kockicu čokolade ili ostavite prazno da ako želite možete staviti jaje.
  4. Belance umutiti viljuškom i premazati ivice gnezda.Postupak ponoviti dok ne potrošite sve sastojke.
    Ostaviti ih 10 minuta da krenu i peći na 200 C dok ne porumeni.
  5. Testo je dekorativno i vrlo ukusno.
    Prijatno.
Suzana Mitić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Uskršnja gnezda – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.