Uskršnja gnezda – Suzana Mitić

0

Uskršnja gnezda – dekorativno i ukusno testo! Možda nekome posluži kao dodatna inspiracija za neka svoja gnezda!

 

Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Uskršnja gnezda - dekorativno i ukusno testo! Možda nekome posluži kao dodatna inspiracija za neka svoja gnezda!
Obrok Doručak, Užina, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 7 osoba

Sastojci

  • 1 komad jaje
  • 1 komad žumance
  • 3 kašike šećera
  • 200 gr masti
  • 250 ml mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 0,5 kašičice soli
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 100 gr čokolade
  • 600 gr brašna
  • 5 kašika dzema

Uputstvo za pripremu

  1. Kvasac razmutiti sa mlakim mlekom,dodati šećer i kašiku brašna i pustiti par minuta da krene kvasac.U odgovarajićoj posudi staviti jaje,žumance,soli,mast,suvi kvasac i isipati nadošli kvasac.Zamesiti testo postepeno dodajući brašno.Zamešeno testo podeliti na dva jednaka dela i u jednom delu staviti čokoladu u prahu.Mesiti dok se testo ne izjednači.Ostaviti ga da se udvostruči.
    Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  2. Nadošlo testo premesiti i razviti oklagijom krug na oko 5 mm debljine.Krug razviti i od jednog i drugog dela.Istom čašom vaditi krugove.Jedan svetliji deo premazati đžemom pa staviti drugi krug suprotne boje koga ste pre toga točkićem za testo presekli na 8 delova ,kao za kiflice ali ne do kraja testa.
    Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  3. Kad je jedan krug preko drugog onda zavrnite one presekle delove da izgleda kao gnezdo ili latica cveta.Na sredinu stavite kockicu čokolade ili ostavite prazno da ako želite možete staviti jaje.
    Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  4. Belance umutiti viljuškom i premazati ivice gnezda.Postupak ponoviti dok ne potrošite sve sastojke. Ostaviti ih 10 minuta da krenu i peći na 200 C dok ne porumeni.
    Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  5. Testo je dekorativno i vrlo ukusno. Prijatno.
    Uskršnja gnezda - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.