Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – Ivana Mitrović

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – interesantna ideja, odlican ukus.

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – Ivana Mitrović

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – interesantna ideja, odlican ukus.

Uštipci od soje, sastojci:

za cufte:

  • 200 g sojinih ljuspica
  • glavica crnog luka
  • 2-3 cena belog luka
  • 400 ml vode
  • 3 jajeta
  • 4 kasika ulja
  • 5 kasika brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 4 kasike prezli
  • 200 ml gazirane vode

za sos:

  • 4 veca paradajza
  • veca glavica crnog luka
  • 1 sargarepa
  • 1 paprika
  • veza persuna
  • kasika secera
  • kasika tabasko sosa
  • so
  • biber

Uštipci od soje, priprema:

 

  1. Ljuspice potopiti u posoljenu vodu i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta.
  2. Za to vreme pripremiti sos.Paradajzu oljustiti koru i naseci na parcice,a sargarepu blansirati pa takodje iseckati na parcice. Sve navedene sastojke za sos staviti u blender i umutiti. Sos zaciniti po ukusu.
  3. Kada ljuspice odstoje ocediti ih i pomesati sa seckanim crnim i belim lukom i ostalim sastojcima.Vodu dodati na kraju ukoliko bude potrebno.Kada se sve to dobro izmesa, oblikovati ustipke u vidu pljeskavica i prziti dok ne dobiju zlatnosmedju boju.

Ivana Mitrović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – Ivana Mitrović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.