Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – Ivana Mitrović

0

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – Ivana Mitrović

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – interesantna ideja, odlican ukus.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom - Ivana Mitrović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom – Ivana Mitrović

Uštipci od soje sa gaspaćo sosom - interesantna ideja, odlican ukus.
Vreme pripreme 35 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 4 osoba

Sastojci

za cufte:

  • 200 g sojinih ljuspica
  • glavica crnog luka
  • 2-3 cena belog luka
  • 400 ml vode
  • 3 jajeta
  • 4 kasika ulja
  • 5 kasika brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 4 kasike prezli
  • 200 ml gazirane vode

za sos:

  • 4 veca paradajza
  • veca glavica crnog luka
  • 1 sargarepa
  • 1 paprika
  • veza persuna
  • kasika secera
  • kasika tabasko sosa
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Ljuspice potopiti u posoljenu vodu i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta.
  2. Za to vreme pripremiti sos.Paradajzu oljustiti koru i naseci na parcice,a sargarepu blansirati pa takodje iseckati na parcice. Sve navedene sastojke za sos staviti u blender i umutiti. Sos zaciniti po ukusu.
  3. Kada ljuspice odstoje ocediti ih i pomesati sa seckanim crnim i belim lukom i ostalim sastojcima.Vodu dodati na kraju ukoliko bude potrebno.Kada se sve to dobro izmesa, oblikovati ustipke u vidu pljeskavica i prziti dok ne dobiju zlatnosmedju boju.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.