Uvijena reckava pogača.
Uvijena reckava pogača, sastojci:
- 500 gr brašna,
- 1/3 kocke kvasca,
- 1,25 dl mleka,
- 1,25 dl vode,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 2 jajeta,
- 1 kašika masti,
- 50 gr otopljenog margarina,
- susam ili seme lana.
Uvijena reckava pogača, priprema:
- U toplo mleko staviti šećer, kvasac i kašiku brašna i ostaviti 15 minuta da naraste.
- U vanglu staviti brašno, so, 1 jaje, mast i margarin, kvasac i zamesiti testo i ostaviti 1 sat da naraste.
- Naraslo testo podeliti na dva dela.
- Testo razvaljati oklagijom u pravougaonike i po dužoj strani iseći na trake po 1 cm ali ne do kraja sa obe strane. Uvijati od jednog ćoska u rolat i uviti u krug i staviti na sredinu tepsije. Isto uraditi i sa drugim testom i staviti ga oko kruga u tepsiju.
- Ostaviti 30 minuta da naraste.
- Umutiti jaje i premazati pogaču, posuti susamom ili semenom lana i peći je 35 minuta na 180 stepeni.
Milica Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!