in , , , , ,

Uvijena reckava pogača – Milica Živković

Uvijena reckava pogača - Milica Živković - Recepti i Kuvar online
Uvijena reckava pogača - Milica Živković - Recepti i Kuvar online

Uvijena reckava pogača.

Uvijena reckava pogača, sastojci:

  • 500 gr brašna,
  • 1/3 kocke kvasca,
  • 1,25 dl mleka,
  • 1,25 dl vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 2 jajeta,
  • 1 kašika masti,
  • 50 gr otopljenog margarina,
  • susam ili seme lana.

Uvijena reckava pogača, priprema:

  • U toplo mleko staviti šećer, kvasac i kašiku brašna i ostaviti 15 minuta da naraste.
  • U vanglu staviti brašno, so, 1 jaje, mast i margarin, kvasac i zamesiti testo i ostaviti 1 sat da naraste.
  • Naraslo testo podeliti na dva dela.
  • Testo razvaljati oklagijom u pravougaonike i po dužoj strani iseći na trake po 1 cm ali ne do kraja sa obe strane. Uvijati od jednog ćoska u rolat i uviti u krug i staviti na sredinu tepsije. Isto uraditi i sa drugim testom i staviti ga oko kruga u tepsiju.
  • Ostaviti 30 minuta da naraste.
  • Umutiti jaje i premazati pogaču, posuti susamom ili semenom lana i peći je 35 minuta na 180 stepeni.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Recepti i Kuvar online

Written by Recepti i Kuvar online

Redakcija portala Recepti i Kuvar online.

What do you think?

2k Lajkova
Upvote Downvote
Srećna Nova godina i Božić - Recepti i Kuvar onlline

Srećna Nova godina i Božić!

Česnica - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Božićna česnica: kako da je napravite?