Valjušci od bundeve – i za one koji je ne vole…
Valjušci od bundeve – Ivana Mitrović
Valjušci od bundeve – i za one koji je ne vole…
- 300 g bundeve
- 100 g brašna
- 1 komad jaje
- 1 komad žumanac
- 50 g maslaca
- 60 g sira (po ukusu)
- 40 g parmezana
- muškatni oraščić
- žalfija (grančica)
- so
- biber
- Bundevu iseckajte na kockice i kuvajte 20 minuta u slanoj vodi.
- Ohladjeno izgnjecite u pire,pa mešajte na niskoj temperaturi desetak minuta da ispari tecnost. U mlaku kašu umešajte brašno zatim umucena jaja i žumance,narendani sir,so,biber i orašcic.
- Mešajte varjacom da dobijete cvrsto testo.
- Stavite testo u frižider na sat vremena.
- Na brašnom posutu površinu podelite testo i razvaljajte u kobasice.
- Nasecite ih na valjuške dugacke 2-3 cm i malo pritisnite viljuškom.Spustajte ih u provrelu vodu jedan po jedan i cim isplivaju na površinu vadite iz nje.
- A zatim ih propržite na rastopljenom maslacu.
- Ukrasite žalfijom,pospite parmezanom i odmah poslužite.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!