Vanilice & kokos kiflice – Nada Georgijev-Gačić

Vanilice & kokos kiflice.

Vanilice & kokos kiflice, sastojci:

  • 300 gr masti,
  • 2 jajeta,
  • oko 700 gr mekog brašna,
  • 100 gr šećera u prahu,
  • kesica vanilin šećera,
  • sok i narendana korica od 1 limuna,
  • pekmez po izboru

Vanilice & Kokos kiflice, priprema:

  • Mast umutite sa jajima i šećerom i dodajte sok i narendanu koricu od limuna. Potom dodajte brašno i zamesite testo.
  • Oklagijom razvucite na 1/2 cm debljine. Kalupom ili rakijskom čašicom vadite vanilice i ređajte ih na pleh sa pek papirom.
  • Pecite u rerni na tihoj vatri (180 *C) i pazite da ostanu bele.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vanilice & kokos kiflice – Nada Georgijev-Gačić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.