Vekna od mlevenog mesa u mleku – Javorka Filipović

34

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Vekna od mlevenog mesa u mleku – listajući stare kulinarske časopise naišla sam na ovaj recept iz knjige „Dva nezasita Italijana probaju Italiju“. Svi koji ih gledaju na 24 Kitchen znaju o kome se radi.

Privuklo mi je pažnju kuvanje mesa u mleku i verovala sam da će to biti bogatstvo ukusa i mirisa. Na kraju, nakon 2 sata kuvanja, dobila sam odličan komad mesa koji je bio mekan, sočan i mamio je svojim mirisima. Kad poželite da se malo duže posvetite kuvanju, ili nešto proslavljate, ovo je pravi specijalitet koji vredi truda.

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, ovde >>>

Vekna od mlevenog mesa u mleku - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Vekna od mlevenog mesa u mleku – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Vekna od mlevenog mesa u mleku – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Vekna od mlevenog mesa u mleku – listajući stare kulinarske časopise naišla sam na ovaj recept iz knjige „Dva nezasita Italijana probaju Italiju“. Svi koji ih gledaju na 24 Kitchen znaju o kome se radi.

  • 500 g mlevene junetine
  • 500 g mlevene svinjetine
  • 2 glavice crnog luka
  • 150 g pršute
  • 30 g hlebnih mrvica
  • 3 jajeta
  • 70 g rendanog parmezana
  • 20 g persuna (seckanog)
  • 1 prstohvat muškatnog oraha
  • 1 kašika brašna
  • 60 g butera
  • 1 dl belog vina
  • 2 lista lovora
  • 1,5 l mleka
  • crni biber (mleveni, po ukusu)
  • so (po ukusu)
  1. Pršutu iseći na kokice, a crni luk očistiti i iseći na kocke.

    U većoj činiji sjediniti mleveno meso, pršutu, mrvice, jaja, parmezan, peršun, muskatni orah, biber i so po ukusu.
    Rukama dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Od dobijene smese napraviti 2 vekne i posuti ih brašnom.

  2. U većoj i dubljoj šerpi otopiti buter a zatim dodati crni luk i kratko propržiti. Potom luk sa buterom procediti kroz cediljku pa buter vratiti u šerpu.
  3. Na vrelom buteru propržiti vekne mesa da porumene. Preliti ih belim vinom i pržiti ih dok vino ne ispari. Zatim dodati lovorov list i mleko pa ostaviti da proključa. Tada smanjiti temperaturu na srednju jačinu i nastaviti sa kuvanjem dok mleko ne uvri i ne dobijete kremasti sos.
Još toplo poslužiti uz pire krompir i salatu po želji.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More