Vežba za ravan stomak i leđa bez bola - 10 minuta nedeljno - BKTV news - print screen
Vežba za ravan stomak i leđa bez bola - 10 minuta nedeljno - BKTV news - print screen

Vežba za ravan stomak i leđa bez bola – kad se podižete i spuštate tokom ove vežbe neka vam najviše rade trbušni mišići, ali blago zatezanje morate da osetite i u nogama.

Dovoljno je da 10 minuta nedeljno radite ovu vežbu i vi time ćete zameniti čak 1000 trbušnjaka!

Pri izvođenju ove vežbe telo ne sme da se pomeriti ni milimetar. Rezultat je ravan i čvrst stomak, ali i leđa bez bola, jer jaki trbušni mišići pružaju podršku kičmi.

Pre izvođenja vežbe, sledeći ovih 5 tačaka proverite da li vam telo stoji u pravilnom početnom položaju:

1. Pritisnite dlanove čvrsto o pod pa rastegnite ramena tako da budu što udaljenija jedno od drugog pazeći da je vrat što izduženiji. U rukama bi trebalo da imate osećaj udobnosti, a ne kao da ćete svakog časa pasti na pod.

2. Kad se podižete i spuštate tokom ove vežbe neka vam najviše rade trbušni mišići, ali blago zatezanje morate da osetite i u nogama. Ako nemate taj osećaj, gurnite pete još dalje oslanjajući se na prste stopala tako da se bedra još više napnu, pa stisnite zadnjicu kako biste aktivirali mišiće u donjem delu tela.

3. Zadnjicu držite niže, ne visoko u vazduhu. Telo bi trebalo da bude oblika ravne linije, a ne trougla.

4. Kako biste olakšali telu u ovom položaju, ritmično dišite.

5. Kako biste bili sigurni da vam je telo ravno, zamislite da vam čaša vode balansira na donjem delu leđa ili da se lopta kotrlja od potiljka do peta bez da zapne na udubljenom delu tela, odnosno u donjem delu leđa.

KAKO IZVODITI VEŽBU?

1. Pritisnite ruke i kolena o pod tako da su vam zglobovi u ravni s ramenima, a leđa prava. Pogled podignite oko 30 centimetara ispred sebe. Nos treba da bude usmeren ka podu, a potiljak paralelan sa plafonom.

2. Ispružite desnu nogu unazad tako da su prsti savijeni, a zatim ispružite i levu nogu. Težina tela bi trebalo da u potpunosti bude na rukama i nožnim prstima.

3. Stisnite ceo središnji deo tela i zadržite 20 do 60 sekundi.

4. Odmorite se. Spustite kolena na pod i sednite na pete tako da se palčevi dodiruju dok su kolena razdvojena. Spustite torzo do bedara, sa čelom lagano dodirujući pod. Ruke ispružite ispred sebe i opustite.

5. Ponovite. Uradite tri ponavljanja vežbe. Kada izvođenje vežbe postane lakše, produžite vreme vežbanja na više od 60 sekundi.

Ostale korisne savete za vežbanje, potražite OVDE >>>

Izvor: BKTVNews.com

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!