Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular

Zapečeni karfiol na turski način – zapečeni karfiol na turski način – kada probate ovo jelo nećete imati osećaj da jedete karfiol, toliko je izmenjen ukus iako sam stavila malo sušenog bosiljka…

Zapečeni karfiol na turski način - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept meseca – Recepti & Kuvar online

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular

Zapečeni karfiol na turski način – kada probate ovo jelo nećete imati osećaj da jedete karfiol, toliko je izmenjen ukus iako sam stavila malo sušenog bosiljka…

  • 400 gr karfiola
  • 100 gr kačkavalja
  • bosiljak

Sastojci za crveni sos:

  • 200 ml paradajz pirea
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica meda
  • so
  • biber

Sastojci za beli sos:

  • 400 ml mleka
  • 1 komad žumance
  • 1 kašika maslaca
  • 0,5 kocka kocke za supu
  • 1 kašika brašna
  1. Karfiol oprati i iseći. Kuvati u slanoj vodi u koju ste dodali malo mleka, oko 7 minuta.
  2. Oceđeni karfiol stavite u podmazanu vatrostalnu posudu.
  3. Čen belog luka iseckati i kratko pržiti na malo ulja, dodati med i paradajz pire, so i biber.
  4. Umutiti mleko i žumance, kocku za supu prokuvati sa 100 ml. vode.
  5. Na maslacu pržiti brašno, pa dodati supu i mleko sa žumancetom, kuvAti par minuta.
  6. Preko karfiola preliti crveni sos i posuti bosiljkom, pa bešamel sos.
  7. Peći na 200 stepeni oko 15 min. na kraju posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu 1 min.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.