Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular

0

Zapečeni karfiol na turski način – zapečeni karfiol na turski način – kada probate ovo jelo nećete imati osećaj da jedete karfiol, toliko je izmenjen ukus iako sam stavila malo sušenog bosiljka…

Zapečeni karfiol na turski način - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept meseca – Recepti & Kuvar online

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Zapečeni karfiol na turski način - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular

Zapečeni karfiol na turski način - kada probate ovo jelo nećete imati osećaj da jedete karfiol, toliko je izmenjen ukus iako sam stavila malo sušenog bosiljka...
Obrok Ručak
Kuhinja Turska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 400 gr karfiola
  • 100 gr kačkavalja
  • bosiljak

Sastojci za crveni sos:

  • 200 ml paradajz pirea
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica meda
  • so
  • biber

Sastojci za beli sos:

  • 400 ml mleka
  • 1 komad žumance
  • 1 kašika maslaca
  • 0,5 kocka kocke za supu
  • 1 kašika brašna

Uputstvo za pripremu

  1. Karfiol oprati i iseći. Kuvati u slanoj vodi u koju ste dodali malo mleka, oko 7 minuta.
  2. Oceđeni karfiol stavite u podmazanu vatrostalnu posudu.
  3. Čen belog luka iseckati i kratko pržiti na malo ulja, dodati med i paradajz pire, so i biber.
  4. Umutiti mleko i žumance, kocku za supu prokuvati sa 100 ml. vode.
  5. Na maslacu pržiti brašno, pa dodati supu i mleko sa žumancetom, kuvAti par minuta.
  6. Preko karfiola preliti crveni sos i posuti bosiljkom, pa bešamel sos.
  7. Peći na 200 stepeni oko 15 min. na kraju posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu 1 min.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.