Zečiji paprikaš na malteški način – Ana Vuletić

Stuffat tal-fenek ili ti zečiji paprikaš je tradicionalno malteško jelo, koje možete napraviti i sami. Ovako pripremljena zečetina se topi u ustima.

Zečiji paprikaš na malteški način - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Zečiji paprikaš na malteški način – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od divljači, kliknite na link: JELA OD DIVLJAČI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Zečiji paprikaš na malteški način – Ana Vuletić

Stuffat tal-fenek ili ti zečiji paprikaš je tradicionalno Malteško jelo, koje možete napraviti i sami. Ovako pripremljena zečetina se topi u ustima.

  • 2 kg zečetine
  • 350 ml crnog vina
  • 6 kom lovora
  • 2 čena belog luka
  • 80 ml maslinovog ulja (extra virgin)
  • 1 kom crnog luka (fino seckanog)
  • 3 kašike paradajz pulpa (oljuštena, ili komadići oljušteni)
  • 1,5 l paradajz pirea
  • 250 ml vode
  • 4 kom krompira (oljuštenog i iseckanog na komade)
  • so
  • biber
  • šećer
  1. Potrebno je da zeca marinirate dan ranije i da odstoji u marinadi preko noći pre spremanja ovog jela.
  2. Ako ne kupujete već predhodno isečenog zeca, onda je potrebno da izvadite bubrege i džigericu sa strane. Isečete zeca na komade, tako što ćete, iseći prednje i zadnje noge i preseći ih na pola. Ostatak presecite na 5 delova.
  3. Stavite zečetinu, zajedno sa bubrezima i džigericom u duboku posudu i dodajte vino, 3 lovorova lista i ceo beli luk. Stavite u frižider preko noći da se marinira, tako što ćete povremeno okretati meso kako bi marinada upila sa svih strana.
  4. Procedite marinadu, a izvadite i bacite lovorov list i beli luk.
  5. Zagrejte rernu na 150°C.
  6. Na šporetu zagrejte ulje u dubokoj posudi koja može da ide u rernu. Ubacite komade zečetine da dobije braonkastu boju, rotitrajući komade mesa. Dodajte po želji bibera i soli i izvadite iz posude.
  7. Dodajte crni luk i iseckani beli luk u posudu i pržite dok ne omekša. Dodajte paradajz i tečnost od marinade i kuvajte oko minut. Potom dodajte paradajz pire i vodu i promešajte. Vratite zečetinu u posudu i dodajte isečeni krompir i 3 lovorova lista. Neka proključa i potom sklonite sa vatre. Poklopite posudu i stavite u rernu da se peče oko 2 i po – 3 sata.
Šećer dodajte ukoliko paradajz pire kisi, prstohvat u toku kuvanja će umanjiti kiselost. U sam sos možete kasnije dodati malo graška i poslužiti sa špagetama.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zečiji paprikaš na malteški način – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.