Ajvar – Jelena Nikolić

Recept za ajvar - konkurs za najbolji tradicionalni recept 2018. godine

73

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Ajvar.

Ajvar, sastojci:

  • 12 kg paprike
  • 3 kg plavog patlidžana
  • 2 kg šargarepe
  • 1,5 l ulja
  • 250 g šećera
  • 200 ml sirćeta
  • 4 kašike soli

Ajvar, priprema:

  • Papriku i plavi patlidžan ispeći, oljuštiti i samleti.
  • Šargarepu skuvati i samleti.
  • Sve to izmešati i dodati ulje, šećer, sirće i so.
  • Kuvati u dubljoj šerpi na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok varjača ne počne da ostavlja trag po dnu šerpe.
  • Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni i posle pola sata izvaditi tegle i u vruće tegle sipati vruc ajvar. Zatvoriti, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako ohlade.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

80%
Awesome
  • Design

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More