Ajvar sa senfom i ljutim papričicama - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Ajvar sa senfom i ljutim papričicama - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – na ovaj način spremljen ajvar je predivnog ukusa i može da stoji 2 godine…

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – Slađana Šćekić

recepti i kuvar online ajvar sa senfom i ljutim papricicama Sladjana Scekic

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – na ovaj način spremljen ajvar je predivnog ukusa i može da stoji 2 godine…

  • 17 kg paprika (crvena, 1 kutija)
  • 3 kg plavi patlidžan
  • 2 l ulje
  • 4 kašika šećer
  • 8 kašika so
  • 2 kašike senf
  • 1 kašika sirće
  1. Paprike ispeći i oljuštiti (iscediti u dzaku za krompir). Zatim ispeći i plavi paradajz (u rerni) oljuštiti ga i iscediti u cediljku od viška vode.
  2. Sipati 1l. ulja u šerpu da se dobro ugreje sipati samlevenu papriku, ljute papričice i samleveni plavi paradajz. Kuvati i stalno mešati, na pola kuvanja dodati još ulja, šećer i sirće, a pred kraj kuvanja sipati so i senf.
  3. Vreo ajvar sipati u čiste i zagrejane tegle povezivati odmah sa poklopcima i odlagati u vangli u kojoj smo stavili ćebence ili neko topliji čaršaf. Sve pokriti i ostaviti ajvar tako pokriven do sutradan.
  4. Ovako spremljen ajvar može da traje i dve godine.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!