Božićni podvarak - Dijana Žikić - Recepti i Kuvar online
Božićni podvarak - Dijana Žikić - Recepti i Kuvar online

Božićni podvarak.

Božićni podvarak, sastojci:

  • 1 kg dimljene svinske butkice
  • 2 glavice kiselog kupusa
  • 4 lista lovora
  • po potrebi soli
  • 3 kašike domaće svinjske masti

Božićni podvarak, priprema:

  • Butkicu prepoloviti na 2 ili 3 dela. Oprati i staviti u dublju posudu. Naliti vodu. Kad provri prosuti prvu vodu.
  • Oprati butkice, naliti čistu vodu i kratko prokuvati oko 15 minuta.
  • Kiseo kupus oprati pod mlazom vode ako je previše kiseo. Iseći na sitnije komade.
  • Istopiti mast u dubljoj šerpi. Dodati seckani kupus, listove lovora i pržiti kupus oko 10 minuta. Naliti po potrebi vodu, dodati komade mesa i dinstati.
  • Kad ispari voda, kupus presuti u tepsiju. Zapeći kupus na 250 C oko 35 minuta dok ne dobije zlatno-žutu boju.
  • Servirati toplo jelo.

Vreme pripreme: 80 minuta
Broj osoba: 5

Daijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!