Božićni podvarak.
Božićni podvarak, sastojci:
- 1 kg dimljene svinske butkice
- 2 glavice kiselog kupusa
- 4 lista lovora
- po potrebi soli
- 3 kašike domaće svinjske masti
Božićni podvarak, priprema:
- Butkicu prepoloviti na 2 ili 3 dela. Oprati i staviti u dublju posudu. Naliti vodu. Kad provri prosuti prvu vodu.
- Oprati butkice, naliti čistu vodu i kratko prokuvati oko 15 minuta.
- Kiseo kupus oprati pod mlazom vode ako je previše kiseo. Iseći na sitnije komade.
- Istopiti mast u dubljoj šerpi. Dodati seckani kupus, listove lovora i pržiti kupus oko 10 minuta. Naliti po potrebi vodu, dodati komade mesa i dinstati.
- Kad ispari voda, kupus presuti u tepsiju. Zapeći kupus na 250 C oko 35 minuta dok ne dobije zlatno-žutu boju.
- Servirati toplo jelo.
Vreme pripreme: 80 minuta
Broj osoba: 5
Daijela Žikić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!