Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čorba od šargarepe – Marijana Primc Anastasijević

0

Čorba od šargarepe -nekako većina mojih ukućana baš i ne voli kuvanu šargarepu, pa se uvek dovijam kako da im približim to veoma hranljivo i zdravo povrće.

Ako i vi imate sličan problem, probajte sa ovom ukusnom čorbicom. Sladunjavog je ukusa, ali je rado pojedu svi bez prigovaranja kako baš i ne vole šargarepu.

Čorba od šargarepe - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online
Čorba od šargarepe – Marijana Primc Anastasijević – Recepti i Kuvar online
Čorba od šargarepe - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čorba od šargarepe - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online

Nekako većina mojih ukućana baš i ne voli kuvanu šargarepu, pa se uvek dovijam kako da im približim to veoma hranljivo i zdravo povrće. Ako i vi imate sličan problem, probajte sa ovom ukusnom čorbicom. Sladunjavog je ukusa, ali je rado pojedu svi bez prigovaranja kako baš i ne vole šargarepu.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 komada šargarepe Iseckano na kockice
  • 1 komad krompira Iseckanog na kockice
  • 0,5 komada praziluka Iseckanog sitno
  • 1 čen belog luka Iseckan na četvrtine
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica Vegete mediterano
  • 0,5 kašičice kurkume
  • 0,5 kašičice đumbira U prahu
  • 2 kašičice bosiljka suvog, usitnjenog
  • 100 mililitara maslinovo ulje
  • 1 litar vode

Uputstvo za pripremu

  1. Očistiti šargarepu (tanko skinuti gornji sloj kožice ili je dobro oprati, ako joj znate poreklo). Odseći pola praziluka (ja to uvek radim uzduž da bih imala i onaj zeleni deo u čorbici). Oljuštiti krompir. Očistiti beli luk. I pripremiti začine u jednoj činijici. Izmeriti litar vode, da vam bude pri ruci.
    Čorba od šargarepe - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online
  2. Iseckati praziluk na sitne kolutiće. Isecakti šargarepu i krompir na kockice. Iseći beli luk na 4 dela.
  3. Ugrejati maslinovo ulje i na njemu kratko propržiti praziluk i beli luk. Dodati kockice šargarepe i krompira i takođe kratko propržiti - sve ukupno oko 5 minuta.
  4. Dodati 1/2 litra vode i ostaviti da se sve kuva na tihoj vatri, ali da stalno vri. Povremeno promešati i ako treba doliti još vode, ali ne previše. Kada je sve povrće mekano, izmiksati ga u blenderu ili štapnim mikserom da se pretvori u kašu. I potom vratiti na vatru.
  5. Dodati sve navedene začine i ostatak do 1 litre vode. Promešati. Ukoliko vam se čorba učini gustom, dodajte još malo vode, jer treba da ima gustinu čorbe a ne pirea. Prokuvajte na tihoj vatri još 2-3 minuta.
  6. I, čorba je spremna za serviranje. Možete dodati malo pavlake u svaki tanjir i par listova svežeg bosiljka, kao ukras.
    Čorba od šargarepe - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online

Beleške

Veoma slično pravim i sve ostale čorbe od povrća - kao što je bundeva, tikvica, pečurke, krastavci... Razlika je jedino u korišćenim začinima, a oni se i onako dodaju prema ukusu svakog kuvara.Ove čorbe mogu da se jedu i hladne, iako su meni draže tople. Takođe, često ih pravim kao topli večernji obrok u hladnim danima.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.