Čorba sa greškom – Kristina Gašpar

Čorba sa greškom – ne znam zašto sam joj dala ovaj naziv kada joj ništa ne fali 😉

Čorba sa greškom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Čorba sa greškom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Čorba sa greškom – Kristina Gašpar

Čorba sa greškom – ne znam zašto sam joj dala ovaj naziv kada joj ništa ne fali 😉

  • 1 kašika ulja
  • 100 gr crnog luka
  • 100 gr šargarepe
  • 100 gr crvene paprike
  • 100 gr tikvica
  • 100 gr krompira
  • 100 gr graska
  • 2 kašike štira (amaranta)
  • 2 kašike kinoe
  • biber (po ukusu)
  • đumbir (po ukusu)
  • kurkuma (po ukusu)
  • peršunov list (po ukusu)
  1. Četvrtinu luka sitno iseckati i propržiti na ulju dok ne porumeni. Dodati seckanu šargarepu i papriku, pržiti kratko tek da zamiriše.
  2. Sipati pola litre vode, a onda i sve ostale sastojke osim začina.
  3. Ostatak crnog luka, tikvicu i krompir iseckajte na komade željene veličine.
  4. Grašak nemojte seckati 😉
  5. Štir i kinou operite (ja to radim tako što ih sipam u šoljicu, nalijem vodu i procedim kroz cediljku obzirom da su zrnca baš sitna i da odlaze sa vodom ako se pere na neki drui način).
  6. Čorbu kuvajte 15-tak minuta, potom dodajte još pola litre vode ili više po ukusu.
  7. Kada provri, začinite je po ukusu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čorba sa greškom – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.