Čorba sa greškom – ne znam zašto sam joj dala ovaj naziv kada joj ništa ne fali 😉
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čorba sa greškom – Kristina Gašpar
Čorba sa greškom – ne znam zašto sam joj dala ovaj naziv kada joj ništa ne fali 😉
- 1 kašika ulja
- 100 gr crnog luka
- 100 gr šargarepe
- 100 gr crvene paprike
- 100 gr tikvica
- 100 gr krompira
- 100 gr graska
- 2 kašike štira (amaranta)
- 2 kašike kinoe
- biber (po ukusu)
- đumbir (po ukusu)
- kurkuma (po ukusu)
- peršunov list (po ukusu)
- Četvrtinu luka sitno iseckati i propržiti na ulju dok ne porumeni. Dodati seckanu šargarepu i papriku, pržiti kratko tek da zamiriše.
- Sipati pola litre vode, a onda i sve ostale sastojke osim začina.
- Ostatak crnog luka, tikvicu i krompir iseckajte na komade željene veličine.
- Grašak nemojte seckati 😉
- Štir i kinou operite (ja to radim tako što ih sipam u šoljicu, nalijem vodu i procedim kroz cediljku obzirom da su zrnca baš sitna i da odlaze sa vodom ako se pere na neki drui način).
- Čorbu kuvajte 15-tak minuta, potom dodajte još pola litre vode ili više po ukusu.
- Kada provri, začinite je po ukusu.