Ćureće pljeskavice sa povrćem – Ana Vuletić

Ćureće pljeskavice sa povrćem – zaista ne znam da li postoji ovakav neki recept, nastao je tako što sam ja odledila ćureći file i pošto nam se samo meso nije jelo, muž i ja smo izređali sastojke koje ćemo da pomešamo da napravimo pljeskavice.

Ćureće pljeskavice sa povrćem - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Ćureće pljeskavice sa povrćem – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Ćureće pljeskavice sa povrćem – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Ćureće pljeskavice sa povrćem – zaista ne znam da li postoji ovakav neki recept, nastao je tako što sam ja odledila ćureći file i pošto nam se samo meso nije jelo, muž i ja smo izređali sastojke koje ćemo da pomešamo da napravimo pljeskavice.

  • 300 gr ćurećeg filea (u komadu)
  • 1 komad šargarepe
  • 100 gr karfiola (samo cvetovi)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckanog)
  • 1 češanj belog luka (sitno seckanog)
  • 1 šaka pirinča
  • 1 komad jaje (celo)
  • 1 šolja prezli
  • biber
  • so
  • nana
  • peršun
  • crveni biber
  • mešavina začina za meso
  • kari
  • maslinovo ulje
  • suncokretovo ulje
  1. U loncu skuvajte meso, šargarepu, karfiol i pirinač, oko 15 minuta. S tim da karfiol ubacite 7 minuta pred isteka vremena, jer njemu treba jako malo vremena da se skuva.
  2. U tiganju na maslinovom ulju prepržite crni luk dok ne počne da mekša i onda dodajte beli luk. Pržite dok ne dobije sve lepu zlatkastu boju.
  3. U blender razbite jedno jaje i dodajte sve začine, potom luk.
  4. Kada je meso, povrće i prinač kuvan, procedite i ubacite sa ostalim u blender. Blendirajte dok ne dobijete jednoličnu masu.
  5. Izvadite masu u dublju posudu i sačekajte da se malo prohladi kako biste mogli da je oblikujete u pljeskavice.
  6. Dodajte u masu jednu šolju prezli i dobro izmešajte rukama. Ukoliko je masa previše vlažna, dodajte još malo prezli.
  7. Oblikujte u pljeskavice, tako što ćete odvojiti lopticu koja staje u zatvorenu šaku i pritisnuti je između dlanova. Nemojte praviti previše tanke jer je masa delikatna pa se može raspasti.
  8. Na malo ulja, propržite pljeskavice dok ne dobiju lepu rumenu boju.
  9. Izvadite ih i poslužite tople uz neku od sezonskih salata, a možete i preliti sa malo limuna.
Od ove količine izađe oko 10 manjih pljeskavica.
Ovakvim pljeskavicama možete dodavati šta vam je na raspolaganju u kući, mi smo koristili šta smo mi imali i mislili da se slaže – i da slaže se, ukusne su jako 🙂

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ćureće pljeskavice sa povrćem – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.